Booking.com ønsker å bli reisebyrå

Booking.com er i dag en av verdens mest populære søkemotorer for hotellrom. Foto: Faksimile

En av de største nettstedene for å bestille hotell verden rundt, Booking.com, ser nå på muligheten for å utvide sine tjenester.

Blant annet vurderer nettstedet å tilby også flybilletter.

Ifølge amerikanske bransjekilder har Booking.com mye større planer enn dette, og ønsker å utvide nettstedet til å bli et fullskala reisebyrå på nett – som eksempelvis Expedia.com.

Dermed kan kundene bestille alle nødvendige reiseprodukter på ett sted. Booking.com begrenser seg til i dag hotellrom, og er en hard konkurrent bl.a. til Hotels.com.

Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Skift.com har Booking.com de siste månedene eksperimentere med å legge til muligheten for å bestille fly- og hotellpakker, flyplasstaxi og andre tjenester på sin hotellbooking-side.

Tjener ikke så mye

Brukerne i noen land – USA, Polen, Frankrike og Tyrkia -har den senere tiden fått opp ulike testsider der nettstedet har tilbudt fly- og hotellpakker, og også tjenester knyttet til reise som leiebil og transport fra flyplass til hotell.

Det som skal holde Booing.com litt tilbake skal ifølge Skift være at mens hotellbooking-tjenesten er en pengemaskin med store provisjoner for å formidle hotellrom, er det lagt mindre lukrativt å formidle andre typer reisetjenester.

Booking.coms toppsjef, Gillian Trans, har bekreftet offentlig at den globale nettportalen arbeider med utvidelser av tilbudet. Senest på den store reisemessen i Berlin i mars sa hun at selskapet vurderer å ta inn flybillett-bestilling som et standard produkt.

I testene, som bookingtjenesten har utført, har man benyttet seg av produktene fra søsterselskapet Kayak.com.