Krever betalt for å la reisende gå først om bord

Norwegian. Foto: Norwegian

Norwegian innfører nå en helt ny avgift. Fra før av har selskapet ekstrabetaling for sete, bagasje og gebyr for bruk av kredittkort og hvis billetten må endres. Jakten på nye inntekter slutter imidlertid ikke der:

De som vil gå først om bord i flyet må heretter punge ut med 5 euro, eller i underkant av 50 kroner, per passasjer.

Avgiften er foreløpig innført på fire ulike stasjoner i Norge som en test, men selskapet gjør det klart at dersom det viser seg at det er marked for denne ekstrabetalingen vil den bli innfør på hele rutenettet.

Ordningen, som kalles priority boarding,  er så langt innført på flyplassene i Molde, Haugesund, Kristiansand og Ålesund.

Norwegians kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, sier til flysmart24.no at det er for tidlig å si sikkert om når produktet blir innført på hele rutenettet:

-Nå skal vi teste det ut på utvalgte flyplasser, og hvis det er vellykket vil si se en gradvis utrulling, sier Sandaker-Nielsen.

Å slippe først om bord betyr bl.a. at man kan sikre seg plass til håndbagasjen.

Det irske lavprisselskapet Ryanair har i mange år praktisert den samme ordningen. Mange reisende har imidlertid kritisert selskapet for å selge priority boarding til så mange at man av og til opplevede at nesten alle passasjerene hadde krav på dette. Da falt mye av hensikten med å betale ekstra bort.

LES OGSÅ: Her finner du de aller billigste flybillettene
LES OGSÅ: Hard kritikk mot priser og service på Oslo Lufthavn
LES OGSÅ: Nå kan lojale SAS-kunder få gullkortet på livstid