Snart er det én stressfaktor mindre på Gardermoen

I løpet av året skal Oslo Lufthavn innføre ny teknologi som skal fjerne stress-faktoren som knyttes til parkeringen. Foto: OSL

Alle parkeringsanlegg på Oslo Lufthavn skal snart bli utstyrt med en helt ny teknologi. Det betyr at kundene ikke lenger trenger å tenke på å betale for seg når de lander og henter bilen.

Dermed er nok et stress-element i forbindelse med flyreisen snart en saga blott.

Avinor innfører såkalt skiltgjenkjenning på samtlige parkeringsområder tilknyttet flyplassen. Med sine 20.000 parkeringsplasser er dette Nordens største parkeringsanlegg.

Den som vil utnytte den nye teknologien fullt ut trenger ikke ofre betaling en tanke.

De kan hente bilen, kjøre hjem og vente på at parkeringen blir belastet kredittkortet.

– Det vil komme skiltgjenkjenning på alle parkeringsområder, og vi jobber med et mål om at det skal være på plass i løpet av 2018, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn til flysmart24.no.

De som benytter seg av muligheten til korttidsparkering foran avgangsterminalen har allerede stiftet bekjentskap med den nye ordningen, som er velkjent fra mange parkeringsanlegg knyttet til for eksempel kjøpesentre.

Ordningen er allerede innført på en rekke av Avinors flyplasser, og vil gjøre en ofte stressfylt operasjon knyttet til flyreisen mye enklere.

Den som vil gjøre det enklest mulig for seg selv kan registrere seg med profil på nettsiden hos parkeringsselskapet, som i Oslo Lufthavns tilfelle er Onepark. Dermed er det egentlig bare å kjøre inn og ut, uten å tenke på betaling der og da.

– Da får du den sømløse reisen ved at du bare kan kjøre inn, parkere og kjøre ut igjen. Så blir kortet ditt belastet automatisk hver gang du bruker løsningen. Dette mener vi er den beste løsningen for brukere av tjenesten, sier Vangstein.

De øvrige mulighetene består i å velge å få tilsendt faktura, mot et gebyr.

En tredje muligheter å kan du gå inn på operatørens side – autopay.io – innen 48 timer og taste inn skiltnummeret.

-Da får du opp en sum du skal betale og betaler da med kort via betalingsløsning. Betaler du ikke innen 48 timer kommer faktura i posten til bilens eier, sier Vangstein.

Den som absolutt vil gjøre opp for seg før man forlater, kan betale i automat -som i dag.

Uansett betalingsmåte: Tiden da du risikerte bøter for å ha overskredet parkeringstiden på Gardermoen er definitivt over.