Dette er Europas beste flyselskaper

Her er vinnerne i kampen om å bli kåret til Europas beste flyselskaper. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Kåringen av de beste flyselskapene i Europa er klar: Det eneste 5-stjerners flyselskapet føk rett til topps, men også Norwegian hentet hjem en utmerkelse.

Lørdag kveld gikk årets utgave av World Travel Awards av stabelen i den greske hovedstaden Athen.

Det er snakk om Europa-delen av det som omtales som reiselivets Oscar-aften, og prisene i denne kåringen henger svært høyt blant deltakerne.

Den aller ypperste klassen innen luftfart er kampen om å vinne klassen for «Årets ledende flyselskap i Europa.»

Den prisen var det tyske Lufthansa som vant, selskapet som for ikke mange månedene siden ble utnevnt til Europas første 5-stjerners flyselskap.

Lufthansa har i mange år jobbet for å komme opp på det høyeste nivå blant verdens flyselskaper i rangeringen som ratingbyrået Skytrax står bak. Fra før av er det stort sett bare asiatiske og selskaper fra Midtøsten som figurerer på den listen.

De øvrig nominerte til prisen blir ikke rangert, men nominasjonen forteller at de kjemper helt i tetsjiktet. Disse selskapene er:

Aeroflot, Air France, British Airways, Iberia, Icelandair, KLM, SAS, Swiss, TAP Portugal og Turkish Airlines.

Russiske Aeroflot gjorde for øvrig storeslem på utdelingen og vant sin klasse i tre ulike kategorier:

«Europas ledende merkevare (brand) for flyselskaper, Europas beste business-klasse og prisen for Europas ledende flyselskap med rute til Asia.

Prisen for beste økonomi-klasse i Europa vant Swiss.

Nok en gang kunne Bjørn Kjos & Co hente hjem en internasjonal pris.

Norwegian ble kåret til Europas beste lavprisselskap, og i en pressemelding skriver selskaper at dette er den niende prisen selskapet har mottatt så langt i 2018. Det er forvørig fjerde gang Norwegian vinner denne prisen.

– Denne utmerkelsen er med på å anerkjenne den fantastiske jobben våre 9500 dedikerte medarbeidere gjør hver dag, og viser at nye fly, hyggelig service og lave priser verdsettes høyt, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i pressemeldingen.

Lik flysmart24.no på Facebook