Lei av skitne flykabiner? Her er verdens reneste

Ansatte hos ANA har en 10-punkts liste som skal gjennomgås før hver eneste flyving. Foto: ANA

Lei av å bli møtt med skitte kabiner når du har kommet inn i fly? Noen flyselskaper satser hardt på at det skal være både rent og ryddig når passasjerene går om bord. Her er verdens fremste på området.

Det er det britiske analyseselskapet Skytrax som har undersøkt hvilke selskap reisende mener byr på de reneste kabinene for sine passasjerer.

Hos de beste i klassen er det liten fare at du må spise på skitne matbrett, at det ligger papir eller andre rester på gulvet etter forrige flyvning eller tyggegummirester under armlenet

Skytrax har spurt rundt 20 millioner passasjerer for å komme frem til listen. Resultatet ble presentert på en stor seremoni i London, på det som ofte omtales som «reiselivets Oscar-aften» – World Airlines Award 2018.

Vurderingen er basert på publikums oppfatning av seteområde, bord, tepper, kabinettpaneler og toaletter om bord.

Det er flyselskapene i Asia som fullstendig dominerer listen, som  toppes av All Nippon Airways ANA – det største flyselskapet i Japan.

Ikke rart, selskapet er også et av 11 selskaper i verden som Skytrax mener kvalifiserer for å kalle seg et 5-stjerners flyselskap.

Først på åttendeplass kommer beste europeiske selskap, det Lufthansa-eide Swiss Air Lines. Det er ellers verdt å merke seg at ikke et eneste selskap fra Nord-Amerika er med på listen.

Hos vinneren ANA er det grundig satsing på at kabinene alltid skal fremstå som rene og ryddige. I forbindelse med kåringen skriver selskapet at det operer med en 10-punkts evalueringsliste for renhold som skal sjekkes foran hver eneste avgang.

Dessuten blir alle i kabinen utstyrt med bilder av ønsket kabinstandard. På den måten, mener selskapet, skal det ikke skal være noen tvil blant kabinpersonalet om hvilke standarder som gjelder om bord på de 260 flyene ANA disponerer.