Norwegian stanser verdens lengste lavprisrute

Inntektene for Norwegian øker langt raskere i USA enn noe annet marked. Foto: Norwegian

Norwegian har besluttet å legge ned ruten til Singapore, som ble startet i fjor. Dermed lukker selskapet det som har vært verdens lengste lavprisrute.

Ruten fra London Gatwick startet 28. september, men legges ned allerede etter vel et år.

Med sine 12 timer og 45 minutter fra London og 14 timer fra Singapore var ruten ikke bare selskapets første rute fra London til Asia, men også den lengste ruten operert av et lavprisselskap.

Nå er det slutt, og siste avgang blir den 12. januar fra Singapore. Ruten har vært fløyet fire ganger i uken.

– Etterspørselen har dessverre ikke vært som vi hadde forventet og vi vil derfor benytte fly og mannskap på andre ruter, eksempelvis til Brasil, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker Nielsen, til flysmart24.no.

De passasjerene som blir rammet av stansen, har ifølge Sandaker-Nielsen fått beskjed fra selskapet om dette:

– Passasjerer som beklageligvis blir berørt av at vi ikke fortsetter å fly til Singapore har blitt kontaktet direkte av våre kolleger på kundesenteret og får tilbud om å fly med andre selskap eller pengene tilbake, sier han.

Norwegian hadde også planer om å starte en direkterute mellom Oslo Lufthavn og Singapore, men skrinla denne. Senere valgte selskapet å starte fra London, som har store trafikkmengder til Singapore.

I stedet satser Norwegian til Brasil:

– Vi planlegger å starte London – Rio de Janiero neste år, sier Sandaker-Nielsen.

Den nye ruten mellom London og Rio vil konkurrere med British Airways’ eksisterende rutefly mellom London Heathrow og Rio.

Norwegians Asia-ruter er begrenset. Selskapet flyr, ved siden av Singapore, også til Thailand. Det gjelder ruter til Bangkok og i vinter direkteruter fra Skandinavia til Krabi.