Var beruset og laget bråk, det fikk følger for returen

Mannen stelte i stand bråk på flyet til Thailand. Foto: Norwegian

Passasjeren var beruset og opptrådte utagerende på Norwegian-flyet til Thailand. Det skulle han ikke ha gjort.

Under den over 11 timer lange flyturen fra Oslo til Bangkok skal mannen ha truet personalet og stelte i stand bråk på flyet.

Han ble tatt i å drikke medbrakt brennevin om bord flere ganger. Han oppførte seg også utagerende, og kabinpersonalet ga mannen flere advarsler.

Det hjelp lite. Tvert imot, oppførselen eskalerte i løpet av reisen, går det frem av kabinbetjeningens rapport.

Da sendte mannskapet beskjed til sikkerhetsavdelingen i flyselskapet. Resultatet ble at mannens returbillett tre måneder senere ble kansellert.

– Passasjerenes og våre ansattes sikkerhet har alltid førsteprioritet. Derfor tar Norwegian ingen sjanser, sier pressekontakt i Norwegian, Sofie Mathson, til flysmart24.no om bakgrunnen for at den reisende fikk kansellert sin billett.

Mannen har innrømmet at han hadde medbrakt på flyet og drakk av dette, men nekter for at han oppførte seg utagerende.

Passasjeren protesterte kraftig mot avgjørelsen og mente at  Norwegian ikke hadde anledning til å kansellere en flybillett tre måneder frem i tid på grunn av en hendelse på en tidligere flyvning.

Derfor fremsatt han krav om refusjon av sine ubenyttede flybilletter til en verdi av 5.621 kroner. Dette kravet har Norwegian avslått, og mannen klaget deretter saken inn for Transportklagenemnda for flyreiser.

Nemnda har ikke tatt stilling til kravet. Nemnda mener at klagers opptreden er et bevisspørsmål som vanskelig kan klarlegges ved saksbehandling, og at det ikke kan fattes noe vedtak på forsvarlig vis uten at partene avgir muntlig forklaring.

Selskapet koplet inn sin sikkerhetsavdeling i saken. Straks etter utreisen fikk mannen beskjed fra Norwegian at returbilletten var kansellert og at han ikke kom til å få fly med Norwegian tilbake til Oslo. Dette til tross for at den flyvningen skulle skje tre måneder senere.

– Vi har nulltoleranse overfor truende oppførsel mot våre medarbeidere, sier Mathson i Norwegian.