Sjekk om du har krav på disse reise-rabattene

Du kan få rabatt på din neste feriereise hvis du utnytter medlemsfordeler du allerede har. Foto: TUI

Sjekk innholdet i lommeboken din, noen av kortene kan gi deg store rabatter på din neste reise. Mange kjenner ikke til disse mulighetene. Derfor blir Syden-turen, hotell-regningen eller leiebil-utgiftene helt unødvendig dyre.

Forbrukerøkonom og «Luksusfelle»-programleder Magne Gundersen i Sparebank 1-gruppen mener at de som unnlater å sjekke tilgangen de har på rabatter rett og slett sløser med pengene sine:

– De kaster rett og slett penger ut av vinduet, sier han til flysmart24.no.

Han oppfordrer folk som skal investere penger i en reise, uansett lengde, bør ta seg tid til noen enkle og kjappe undersøkelser før de drar kortet og betaler gildet.

Dette er det du bør gjøre:

– Start med å sjekk intranettet, hvis du er i jobb. Mange arbeidsgivere har betydelige rabatter i sine avtaler for de ansatte, ikke minst gjelder dette hotell og leiebil, sier Gundersen.

Magne Gundersen. Foto: Sparebank 1.

Dernest, mener han, er det bare å gyve løs på kortbunken i lommeboken:

Ta kredittkortet først – enten det er Mastercard, AMEX eller Visa. Her ligger det som regel en reiseforsikring inkludert som gir deg pengene tilbake dersom du må avbestille en kjøpt reise på grunn av sykdom.

Den gjør også at du for eksempel bare kan riste på hodet når leiebilselskapet skal pushe på deg sine ekstra-forsikringer.

Sjekk dekning av egenandel på skade, her kan du spare tusener både på å unngå å tegne en slik forsikring og ha dekning dersom uhellet er ute.

Er du medlem av for eksempel Den norske Turistforeningen kan du sikre deg rabatt på togreiser med NSB, NOR-WAY bussekspress og overnattinger på Thon Hotels og kjeden De historiske hoteller.

Bonuskortene til SAS og Norwegian gir deg også tilgang til leiebil-rabatter, i tillegg til at du av og til kan få gode tilbud på overnatting. Sjekk også om fristen for å bruke noe av bonusen er i ferd med å gå ut, bruk i så fall denne verdien til å delbetale billettene med.

Medlemskap i OBOS gir for eksempel rabatt hos Syden-arrangøren Apollo, billige billetter med DFDS Seaways til København, rabatt på  Choice-hotellene, leiebil hos Avis, ferieopphold i Toscana, rabatt på sommerhus hos Dansommer, rabatt på Norske Vandrerhjem og hotellopphold på Smart Hotell.

Et medlemskap i USBL kan også lønne seg i forbindelse med ferie og reiser. Det gir rabatter på Bø Sommerland og Tusenfryd, i tillegg til overnattinger hos Thon Hotels. Medlemspriser på Hurtigruten er også en av medlemsfordelene her.

Den som er LO- eller YS-organisert kan benytte seg av rabatter på alle reiser med Ving (LO) – enten det dreier seg om en Syden-tur eller for eksempel en storbytur til New York,  leiebil, hoteller, fergereiser og forsikringer.

Har du medlemskort i en av hotell-kjedene (meld deg inn, det er gratis), har du også tilgang til avslag. Du bør først og fremst sjekke om det er aktuelle medlemstilbud hvis du skal bo på kjedehotell. Hos Choice-hotellene er det rabatt på leiebil hos Avis og Hertz.

Hos Thon får du som medlem 10 prosent rabatt på overnatting, flere tilbud på utvalgte restauranter. Gratis internett, og gratis avis.