Slik skaffer du deg flybilletter for noen tiere

Noen flyselskaper selger billetter for noen tiere i spesielle kampanjer. (Foto: Stansted Airport)

Flyselskapene driver med «lynsalg» av flybilletter, og da dumpes prisene gjennom tilbud som ofte bare varer noen få timer. Den som finner disse tilbudene kan reise i Europa for bare noen tiere.

Disse super-tilbudene blir sjelden varslet på forhånd, og dukker i beste fall opp i en mail til de som abonnerer på selskapenes tilbud.

De mest aggressive aktørene kan plutselig legge ut billetter til symbolske priser og der salget er åpent i bare én dag, eller ofte også bare noen få timer.

Blant andre gjelder dette Ryanair som slår til med lyn-tilbud fra tid til annen.

Slik kunne kunder for noen uker siden reise på store deler av rutenettet til selskapet fra 33 kroner og oppover. Bl.a. var dette prisen på flyturer til London og Gdansk fra Torp, og til Vilnius fra Oslo Lufthavn.

Chris Lundshøj, danske og markedssjef for Norden og Baltikum for Ryanair, forsikrer overfor flysmart24.no at disse lyntilbudene kommer til å dukke opp igjen:

– Ja, Ryanair har jevnlig disse lavprisutsalgene. De er tilgjengelige til de blir utsolgt, hvilket med disse lave priser ofte er i løpet av én dag, sier han.

Et annet selskap som er aktiv i dette markedet er Wizz Air, som etter hvert har bygd opp et stort rutenett til og fra Norge.

På Sandefjord Lufthavn Torp er det blant de største selskapene, og har dessuten ruter fra Bergen, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Ålesund, Trondheim og Tromsø.

De har lagt seg på en strategi med dagssalg der billettene koster fra 9.99 euro og oppover, tilsvarende en norsk hundrelapp.

Tilbudene dukker bl.a. opp på selskapets Facebook-side, og gjelder reisemål over hele Europa. Som hos Ryanair er tilbudet tidsbegrenset, og selskapet gjør oppmerksom på at tilgangen på billetter til de laveste prisene er begrenset.

SAS har også drevet med timessalg en god stund gjennom en fast kampanje som heter «Now or never.»

I seks timer hver torsdag selges billetter med betydelige rabatter, og det til destinasjoner verden over. Det er dog ikke snakk om billetter for noen tiere, men likevel gode tilbud som til London for 349 kroner, Berlin og Amsterdam for 399 kroner og eksempelvus Malaga 549 kroner.

-Dette er et meget vellykket salgskonsept som vi kommer til å fortsette med, opplyser kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS. Hun vil ikke si noe om hvor mange billetter det selger i løpet av en kveld.