Norwegian med nytt tilbud på en rekke flyplasser

Mens SAS har lukket dette tilbudet på en rekke flyplasser, åpner Norwegian nå nye. Foto: Norwegian

Norwegian-kunder som hater å stå i kø, går lysere tider i møte. Om kort tid åpner selskapet for at passasjerer kan slippe de lange køene gjennom sikkerhetskontrollene på en rekke nye flyplasser.

For et par år siden besluttet SAS å stenge for muligheten til å kunne tilby fast track på over 20 reisemål i Europa, bl.a. på flyplassene i de største spanske byene. Dette skjedde samtidig med en storstilt avvikling av tilbud til deres premium-kunder om adgang til flyplasslounger.

Nå går konkurrenten Norwegian den stikk motsatte vei:

Om kort tid åpner selskapet for å kunne kjøpe seg adgang til hurtigkøene gjennom sikkerhetskontrollen, såkalt fast track, i en rekke byer – blant annet på flyplassene i Spania.

Hos Norwegian er det slik at også de som reiser på de aller rimeligste billettene, low fare, kan legge ut en hundrelapp og sikre seg adgang til den delen av sikkerhetskontrollen som i praksis så å si er forbeholdt forretningsreisende.

Nå blir denne adgangen kraftig utvidet.

Presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, bekrefter overfor flysmart24.no at selskapet satser på å åpne muligheten for å gå gjennom fast track på flere flyplasser i det populære ferielandet.

-Ja, vi arbeider med å kunne tilby våre kunder fast track på flyplassen i Malaga og andre lufthavner i Spania. I tillegg til Malaga omfatter planen flyplassene i Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca og Alicante. Fast track er jo noe vil tilbyr våre kunder i mange andre lufthavner allerede, sier Hjørnholm.

Han sier at det ikke vil ta så lang tid før det nye tilbudet er klart:

-Vi jobber i øyeblikket med å få IT-systemene bak til å kjøre, og vi håper at vi kan åpne for den nye servicen ganske snart, sier Hjørnholm.

Hos SAS sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman at SAS stanset fast track-adgang og tredjepartslounger for å satse på et bedre tilbud på knutepunktene i Skandinavia.

For de reisende med Norwegian er det mulig å bestille fast track inntil 30 minutter før avgang.

Det vil med andre ord si at hvis du kommer til flyplassen og ser endeløse sikkerhetskontroll-køer er det mulig å «snike» i køen ved å kjøpe raskere passasje.

Det koster rundt en hundrelapp.

Norwegians kunder kan nå kjøpe seg tilgang til fast track i Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø. I Sverige er det mulig i Stockholm, Göteborg og Malmö. I Danmark i København og Aalborg, samt i Helsingfors i Finland.