Uten plan for høstferien? Tusenvis av ledige Syden-reiser

Nordmenn flest har fåt nok av sol og varme. Antall reiser til Syden går ned, ifølge tall fra Ticket. Foto: Spies

Det er høstferie fra førstkommende helg og du har ingen planer og har fått lyst til å reise bort? Det er bare å slippe ned skuldrene, mulighetene for å kjøpe ferietur er fortsatt mange.

Mandag ettermiddag er det fortsatt rundt 3.000 usolgte reiser fra Østlandet for høstferien hos de store reisearrangørene med avreise fredag til søndag, ifølge søkemotoren til Finn Reise.

Dette bekreftes hos alle pakkereise-arrangørene:

– Det er absolutt fortsatt mulig å komme seg av gårde til varmere strøk i høstferien. Kreta er høstferiens mest populære reisemål, med Rhodos på en solid andreplass etterfulgt av Gran Canaria og Kroatia, sier informasjonssjef Beatrize Rivera i Apollo til flysmart24.no.

LES OGSÅ: Snus og røyk i samme farge – slik gikk salget

Hun mener det å velge restplasser «litt mot strømmen» eller velge der etterspørselen er lavere enn før, kan være svært lønnsomt nå i høstferien:

-Salget av reiser til Mallorca går hakket saktere enn det tidligere har gjort, så her kan man gjøre noen skikkelige gode kupp i år. Har man mulighet til å reise et par dager før høstferien eller komme hjem en dag etter, er også tilbudet større og prisene enda lavere, sier Rivera.

Også hos de to andre store pakkereisearrangørene, Ving og TUI (tidligere Star Tour), er det fortsatt flust med muligheter for de som ennå ikke har bestilt:

-Vi har restplasser igjen, så hvis man fortsatt ikke har bestilt en tur men ønsker å få litt sol på kroppen så er det fortsatt mulig å få mye ferie for pengene. Det er selvfølgelig mindre å velge i så tett på ferien, men du kan spare opp til 50 prosent på reiser nå, sier informasjonssjef Nora Aspengren og mener reiser til valutavennlige Tyrkia vil være et godt valg i år.

-Men også Kypros og Rhodos har super temperatur i høstferien, sier hun.

Hos Ving er det også ledige flyseter og hotellrom, og der anbefaler man folk å reise til varmen rundt Middelhavet og litt lenger unna:

Kypros har for eksempel 28 grader i gjennomsnittlig dagtemperatur i oktober, og Gran Canaria og Tyrkia har 26.

-Det er fortsatt mange muligheter for etternølerne.  Personlig er jeg veldig glad i Hellas på høsten. Jeg ville nok helst ha reist dit, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.