Kundene slakter Ryanair etter nye bagasjeregler

Kundene levner ikke Ryanair mye ære etter den siste innstrammingen på bagasje. Foto: Ryanair

Skjellsordene hagler mot Ryanair etter at selskapet torsdag innførte nye regler som reduserer muligheten til å ta med håndbagasje gratis. – Absolutt ran, skriver en kunde på Twitter.

Han er ikke alene om å legge inn saftige formuleringer om de endringene det irske billigselskapet nå har gjort.

Endringen består i at det fra 1. november kun er mulig å ta en liten bag – for eksempel en pc-bag, gratis inn i flyet som håndbagasje.

Skal man ta med en trillekoffert under 10 kilo, som inntil 1. november var gratis, koster det 66 norske kroner fordi man da må kjøpe tilleggs-produktet som heter «prioritert ombordstigning.» Alternativet er betale for innsjekk av bagasjen, som  koster 8 euro eller rundt 75 norske kroner.

Ryanair har forklart endringene med at de ønsker mindre bagasje inn i flyet for at boarding-prosessen skal gå raskere og at selskapet skal unngå forsinkelser.

Torsdag var første dag med nye regler. Og det gikk absolutt ikke bra, i alle fall ikke hvis man skal forholde seg til kundereaksjonene på selskapets Twitter-konto.

Derek Steven skriver: – Det er ikke størrelsen på bagasjen Ryanair ønsker å redusere, det er størrelsen på lommeboken imn.

– Gleder meg til min neste tur til Malaga i neste uke og 10 kilo gratis håndbagasje. Med Aer Lingus, selvsagt (konkurrerende irsk selskap. redn anm.), skriver John Cleere.

Jonathan O’Keefee skriver rett og slett: – Absolutt ran!

– Skurker. Vil aldri bruke Ryanair igjen, skriver Terry Dactyl.

LES OGSÅ: Nå er denne ultra flyluksusen på vei til Norge

Andre legger ikke skjul på sarkasmen: – Regner med at dette vil gjøre boarding-prosessen raskere fordi det vil være færre passasjerer som bruker dette skammelige flyselskapet, skriver Andy Jardin.

Jason Wickham skriver at endringene ikke angår ham. – Jeg flyr ikke med Ryanair uansett!

– Jeg har sluttet å bruke Ryanair helt siden de nye reglene ble kjent. Og gjett hva? Det er mye lettere å bestille og bruke Easyjet. Skulle ha gjort det for lenge siden, skriver John Dallinger.

Også en som kaller seg El Búfalo bruker ironien for alt den er verd: – Når skal dere begynne å ta betalt  for å puste i oksygenmaskene? spør han.

Ryanair forsvarer sin politikk, og mener den nye praksisen er populær blant passasjerene. Selskapets markedsdirektør, Kenny Jacobs, hevder publikum tjener på nyordningen. Han hevder at stadig flere passasjerer benytter seg av de nye bagasje-tilbudene:

– De nye reglene vil gjøre ombordstigningen raskere og kutte forsinkelser. 60 prosent av kundene vil være upåvirket av disse endringene. Vi venter at de øvrige 40 prosentene vil enten kjøpe prioritert ombordstigning eller en bagasje på ti kilo eller velge å reise med kun en liten bagasje, slik mange allerede gjør, sier Jacobs i en pressemelding.

Lik flysmart24.no på Facebook