Norwegian vil komme med flere rutekutt om kort tid

Norwegian har behov for kostnadskutt, og kommer til å kutte flere ruter i vinter. Her fra ankomst Alta. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Ledelsen i Norwegian arbeider nå med en liste over ruter som skal legges ned eller reduseres allerede inneværende vinter. Analytiker tror kuttene vil kunne merkes etter nyttår.

Det er selskapets nye finansdirektør, Geir Karlsen, som har gjort det klart at det om kort tid vil komme endringer i dagens drift av Norwegian, og at dette vil omfatte kutt i både korte og lange flyruter.

Prosessen settes i gang fordi selskapet har behov for å kutte kostnader ytterligere, og bedre likviditeten. Senest i dag, fredag, offentliggjorde selskapet salg av fem fly av typen Airbus A320, som ifølge Norwegian vil tilføre selskapet 516 millioner kroner i friske penger.

Det er ikke nok. I tillegg kommer det kostnadskutt som vil ramme ruter innen Europa, til og fra USA og Asia.. Derfor pågår det nå et arbeid intern i Norwegian for å bestemme hvilke ruter som skal kuttes helt, og hvilke som skal få redusert frekvens.

Karlsen har overfor finansmarkedet sagt at selskapet vil ta for seg hele ruteprogrammet i den pågående evalueringen. Kuttene vil komme på ruter «som ikke går godt nok». De kan bli stanset. Dessuten kan det også bli aktuelt å redusere kapasitet på andre ruter, det vil si fly færre turer enn i dag.