Nå blir det billigere å shoppe på dette feriestedet

Nå kan det bli billigere å handle i Dubai siden Emiratene åpner for taxfree-shopping i tusenvis av butikker. Foto: TUI

For de som ønsker seg et alternativ til Kanariøyene som vinterreisemål, har Dubai dukket opp som en tilgjengelig mulighet. Fra neste måned innfører myndighetene muligheten for å kunne handle avgiftsfritt i flere tusen utvalgte butikker.

Ordningen innføres fra og med den 18. november.

Da innfører De arabiske emirater muligheten for å få tilbake moms på varer kjøpt i utvalgte butikker innen føderasjonen.

Dette vil kunne gjøre handleturen enda billigere enn i dag, og gi turistene som reiser til Dubai for å shoppe muligheten til å spare penger på innkjøp.

Dubai blir betraktet som et av verdens heftigste shoppingområder med noen av verdens største kjøpesenter.

Verdien av den mye ordningen avhenger selvsagt av omfanget av handel, og momsen i emiratene er ikke direkte tyngende – den er på 5 prosent.

Merverdiavgiften kan man få tilbake på flyplassene i Dubai, Abu Dhabi og Sharja.

Betingelsen for å få tilbake momsen er at man fyller ut et bestemt skjema i butikkene man handler i.

Rundt 4.000 butikker i hele emiratet er med i ordningen. Momsen blir utbetalt kontant eller ført tilbake på den enkeltes kredittkort.

Direktøren for The UAE Federal Tax Authority, Khalid Ali Al Bustani, tror de nye merverdiavgift-skjemaene vil gjøre området enda mer attraktivt som shoppereisemål for turister.

– Det vil gi turistene en større mulighet til å benytte seg av de unike tilbudene som fins i emiratene, og spesielt innen varehandel, sier Al Bustani.

Minimumshandelen for å få tilbake momspengene er beløp over 250 dirham, eller rundt 560 norske kroner.

Fra nå av og ut mot våren har også konkurransen om passasjerer mellom Oslo og Dubai hardnet til.

Inntil årets vintersesong var flyselskapet Emirates alene om å fly direkte fra Gardermoen, med daglige avganger. Nå har Norwegian meldt seg på banen med fem ukentlige flyvninger mellom de to byene.

Lik flysmart24.no på Facebook