Her har flyreisende stor pølsefest en gang i uken

Pølsefesten på SAS' innenriks-lounge er tilbake. Helge Navratil har vært en flittig gjest på de aktuelle torsdagene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyplass-loungene er vanligvis forbundet med et glass vin og utsøkt mat mens passasjerene venter på flyet. Men hver torsdag endres dette på Gardermoen. Da er det stort pølsekalas hos SAS. Kundene kaster i seg 75 kilo pølser i løpet av de tre timene pølsegrytene står fremme.

Hver torsdag – fra klokken 15  og i tre timer, bærer de ansatte fat på fat med varme pølser ut fra kjøkkenet og inn på bordene hvor maten blir servert. Da er det mange som dropper både røkelaks, vin og annet snadder som er populært ellers i uken, og går løs på pølsene.

En av de som forsyner seg fra pølsefatet denne torsdagen var Helge Navratil. Han var innom Gardermoen på jobbreise og var på vei til Stavanger hvor han jobber i Equinor:

– Jeg er innom loungene her på Gardermoen sånn rundt en gang i uken. Denne gangen passet det slik at jeg fikk smake pølsene. Jeg er glad i pølser og disse er gode, sier han med et smil.

Han er så avgjort ikke alene. Køen blir raskt lang, og vi står der så lenge at vi også kan gjenkjenne noen i runde nummer to og tre etter hvert som køen skrider frem. Mange laster på med både to og tre pølser i brødet før de er fornøyd. Og ketsjup og sennep. Masse.

Pølsegrytene er alltid velfylte for SAS’ lounge-gjester. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Hver måned serverer SAS 300 kilo pølser, bare på Gardermoen. Fordi pølsefesten raskt ble så populært i Norge, har kollegene både i Sverige og Danmark adoptert denne tradisjonen.

– Så nå lukter det pølse i alle loungene våre i hele Skandinavia hver torsdag – året rundt. Herlig. At det startet her i Norge er nok ikke tilfeldig. Det bare bekrefter det nære forhold nordmenn har til å pølser. Men det blir med den ene dagen i uken, forteller infosjef Knut Morten Johansen.

Han forklarer hvorfor:

– Å servere pølser bryter jo egentlig med vår linje når det gjelder typen mat vi serverer i våre lounger. Reisende er i dag mer opptatt av riktig kosthold enn før, og derfor legger vi vekt på å servere mye sunn mat. Det går i mye frukt og grønt, grovt brød og sunne supper. For ikke å glemme havregrøt som det også går utrolig store mengder av hver eneste morgen, forteller Johansen:

– En dag i uken, i tre timer, tillater vi oss selv å bryte denne linjen med våre pølser. Det mener vi må være tillatt, sier han.

Pølsefesten er gratis for alle besøkende som kan vise frem et gull- eller diamantkort hos SAS eller annet selskap i Star Alliance. Dessuten for alle som reiser på selskapets fleksible billetter – Plus.