Ving-sjefen: – Våre fly og reiser går som vanlig

Thomas Cook Group vurderer å selge flyselskapet sitt. Her fra Santorini i Hellas. Foto: YouTube

At eierne av det norske pakkereiseselskapet Ving er i økonomisk trøbbel vil ikke innvirke på den norske driften.

-Våre fly og reiser går som vanlig, sier Vings adm dir i Norge, Christian Grlønli, til flysmart24.no mandag ettermiddag.

Før helgen kom det dramatiske meldinger om økonomien til reisegiganten Thomas Cook Group. Gruppen sendte ut varslet om massive tap og nedskriving av verdier i selskapet som følge av fall i etterspørselen etter pakketurer fra Nord-Europa.

Fra før av har selskapet vurdert å selge sitt flyselskap, Thomas Cook Airlines, for å bedre situasjonen. Irske Ryanair skal være et av selskapene som skal ha uttrykt ønske om å kjøpe flyselskapet.

Dramatikken har fått norske kunder til å spørre seg om turene de har bestilt er sikre, eller om det er sikkert å kjøpe fremtidige reiser fra Ving. Selskapet er størst på pakkereiser i Norge.

Til disse lover Grønli at norske kunder kan føle seg trygge:

– Vi har sterke ressurser til å drive vår virksomhet med fortsatt fremgang og som vanlig går vi nå inn i en periode med hvor likviditeten er på sitt aller sterkeste, nemlig sommersesongen, sier Grønli.

LES OGSÅ: Nå dumpes prisen på Syden-turer frem til sommeren

Han sier at det er iverksatt mange ulike tiltak fra gruppens side for å styrke den finansielle stillingen, herunder salg av flyselskapet.

– I det arbeidet som nå pågår har bankene gitt sin fulle støtte likeså våre største eiere. I Ving er det med andre ord business as usual  og våre fly og reiser går som vanlig og er alltid omfattet av reisegarantien – så både de som har bestilt og planlegger å bestiller en feriereise kan være helt trygge, sier Grønli.

Konsernet har sagt at sommersesongen kommer til å bli vanskelig på grunn av det reduserte salget. Det rammer ikke bare Ving, men alle reisearrangører.

Allerede i vinter kunne flysmart24.no fortelle om sviktende salg. Dette har tatt seg noe opp utover våren, men fortsatt ligger det langt under nivået for i fjor.

Da ble Syden-salget, til tross for den brennhete norske sommeren, reddet av at de fleste turene var utsolgt før heten slo til i mai.

I år holder folk tilbake med sine bestillinger. Folk i bransjen tror det er en kombinasjon av den varme sommeren i fjor, at euroen har blitt svært dyr og en generell flyskepsis på grunn av miljøkonsekvensene.

Lik flysmart24.no på Facebook