Nordmenn svikter Syden-favoritt: – For dårlig service

Færre nordmenn besøker Gran Canaria i år. Her fra Meloneras. Foto: Knut-Erik Mikalsen

For første gang på mange år har antall nordmenn som reiser til Kanariøyene sunket over et helt år. Den varme sommeren i fjor får hovedskylden.

Noen peker også at servicenivået på Gran Canaria ikke holder mål. Nedgangen fortsetter også i år.

2018-statistikken fra de spanske luftfartsselskapet AENA, viser at antall nordmenn som kom til Gran Canaria sank med 2,9 prosent i fjor.

Det utgjør rundt 10 000 reisende.

Også for Kanariøyene som helhet – der man finner øyer som Tenerife og Lanzarote – sank antall nordmenn med 24 000 reisende.

Det er ikke bare nordmenn som  avsto fra å reise til Gran Canaria.

Alle de fem største turistgrupperingene til øya – tyskere, briter, svensker, nordmenn og nederlendere – sviket denne Syden-favoritten.

Den norskspråklige avisen på Gran Canaria, Dag & Natt, legger i en gjennomgang av tallene hovedskylden til nedgangen på den ekstremt varme sommeren over store deler av Nord-Europa i fjor. Den minner også om at 2018-tallene blir sammenlignet med rekordåret 2017.

Nedgangen ser ut til å fortsette også i år. Den norske avisen har laget statistikk også for vintersesongen fra oktober i fjor til og med februar i år.

Her er det fortsatt mintstall. For nordmenn har antallet besøkende falt med nesten 5 prosent, eller rundt 10 000 besøkende.

Avisen skriver at øya trenger en renovering og modernisering av sitt turisttilbud, i tillegg til att det generelle servicenivået må bli bedre. Avisen mener at også at holdningen overfor de besøkende kan bli bedre:

– Det er like viktig at vi legger vekt på vanlig, hederlig service og ydmykhet. Dette er ord som definitivt hører hjemme i et moderne turistland, skriver avisen.

På sosiale medier som handler om norsk turisme til spesielt Gran Canaria florerer det av innlegg som spesielt kritiserer det økte prisnivået.

Hos Ving, som er landets største pakkereisearrangør, merker man også en noe lavere interesse for Gran Canaria.

– Vi har sett en liten nedgang på Gran Canaria, men det henger sammen med det generelle litt lavere salget vi har opplevd i år, så det er ikke snakk om noen store tall, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.no.

Som pakkereisemål er øya spesielt populær i vintersesongen:

– Gran Canaria er og blir vår viktigste og største destinasjon, og på nordisk nivå forventer vi 380 000 soltørste reisende kommende vinter på Kanariøyene, sier Røhr-Staff.

Lik flysmart24.no på Facebook