På disse ferierutene møter du leiefly hos Norwegian

Get Jet er en selskap fra Litauen, og skal fly for Norwegian til bl.a. Budapest og Helsingfors. Foto: Het Jet Airways

På grunn av at ulykkesflytypen Boeing 737 Max har blitt satt på bakken verden over, har Norwegian blitt nødt til å leie inn fly på en rekke ruter denne sommeren.

Det gjør at passasjerer vil oppleve en annen service enn normalt hos Norwegian, men får også muligheten av å fly med langdistansefly selv på korte Europa-ruter.

Dette er en flytype av en størrelse som selskapene som regel bruker på de lange interkontinentale rutene, som mellom Europa og USA og Asia.

Flysmart24.no har gått gjennom deler av flyprogrammet for Norwegian denne sommeren og ser at leiefly forekommer på spesielt ruter fra Oslo Lufthavn:

EuroAtlantic Airways er et flyselskap fra Portugal og stiller med en Boeing 767, som er et typisk langdistansefly.

Dette selskapet skal fly noen av avgangene til følgende destinasjoner:

Barcelona, Roma og Nice.

Avion Express er et selskap fra Litauen og har, i likhet med EuroAtlantic, fløyet en god del for Norwegian også i vår. I sommer er selskapet satt opp på noen av avgangene til:

Las Palmas, Roma, Hamburg, Paris CDG, Faro i Portugal, Bordeaux i Frankrike og Edinburgh.

Get Jet Airlines, et flyselskap også fra Litauen, skal bl.a. operere en del av rutene til:

Helsingfors og Budapest.

Det er fremdeles uklart når Max-flyene kan være i luften igjen. Amerikanske aviser har antydet at dette kan skje i slutten av august, begynnelsen av september.

Flyprodusenten Boeing skrev i en pressemelding nylig at selskapet har fullført oppdateringen av programvaren for 737 Max. Det er gjennomført simulatortester. Det var trolig en feil med det såkalte MCAS-som førte til ulykkene som gjorde at flytypen ble satt på bakken.

Systemet skal hindre at flyet steiler og krasjer. Det var tidlig mistanker om at det var dette systemet som forårsaket ulykkene som krevde over 350 menneskeliv i de to katastrofene i Indonesia og Etiopia.

Lik flysmart24.no på Facebook