Europas lengste innlandsrute ender i en annen verdensdel

Europas lengste innenriks flyrute ender her, på øya Réunion i Indiahavet. Foto: YouTube

Europas lengste innenriksrute starter i Europa. Men passasjerene lander ikke før 11 timer senere når den flys non-stop. Da tar flyet bakken på en øy i Det indiske hav.

For en tid tilbake kunne flysmart24.no fortelle om åpningen av  verdens lengste innenriksrute: Den går mellom Boston på østkysten av USA og ut i Stillehavet, til Honolulu på Hawaii. Den tar i praksis tett innpå 12 timer.

Da skrev vil også at ruten mellom Oslo og Svalbard er Europas lengste innenriksrute. Det er langt fra tilfelle.

I Europa har vi en nesten like lang innenriksrute som i USA, men til forskjell fra ruten over Nord-Amerika går den over flere kontinent – den strekker seg over både Europa og Afrika.

Artikkelen fortsetter under kartet

Europas lengste innenriks flyrute. Kart: Google

Den går fra Frankrikes hovedstad Paris til øya Réunion som ligger 800 km øst for Madagaskar i Det indiske hav.

Dette er en rute det tar 10 timer og 55 minutter å fly fra Europa, mens returen er satt opp til å vare i 11 timer og 15 minutter.

LES OGSÅ: Slik blir verdens lengste passasjerfly – i luften neste år

Øya tilhører Frankrike, og siden flyene tar av og lander i samme land er den for en innenriksrute å regne.

Dette, i motsetning til en annen rute – mellom Paris og Tahiti, som ligger i Stillehavet.

Dette bekrefter sjefen for Air France i Norge, Halvor Gløersen, overfor flysmart24.no:

– Ruten til La Reunion er innenriks, mens Papeete på Tahiti ikke er det. På sistnevnte har vi en mellomlanding i Los Angeles, opplyser Gløersen.

Ruten fra Paris til Tahiti tar 21 timer, inkludert mellomlandingen i California. Det skjer for å fylle drivstoff på den lange flyvingen.

Selv om det kan virke som om man nesten er ved målet når flyet mellomlander i Los Angeles er det langt fra tilfellet. I virkeligheten er det fremdeles en flytid 8 timer før passasjerene lander på sitt endelige mål på Tahiti.

I Norge er den lengste innenriksruten mellom Oslo og Longyearbyen på Svalbard. Den tar tett innpå tre timer å fly non stop.

Lik flysmart24.no på Facebook