Da dette flyselskapet kom føk trafikken fra Norge i været

Etter at EasyJet kom inn på det norske markedet økte trafikken til Berlin kraftig. Foto: EasyJet

Nordmenns interesse for å besøke den tyske hovedstaden har skutt i været det siste året, og er nå blant de reisemålene som vokser aller raskest. Årsak: En ny aktør, EasyJet, kom inn og økte rutetilbudet fra  Gardermoen.

Det største engelske lavprisselskapet åpnet sin aller første rute på Oslo Lufthavn i fjor vår, mellom Oslo og Tegel-flyplassen utenfor Berlin. Det ga straks resultater:

Tall som Avinor har utarbeidet for flysmart24.no viser at Berlin økte med 14 prosent i fjor. Det betød 50 000 flere reisende, og et av de reisemålene som vokste mest fra den norske hovedflyplassen.

EasyJets inntreden skapte en ny konkurranse siden Norwegian og SAS inntil da var alene om non stop ruter til den tyske hovedstaden. Selskapet er Europas nest største lavprisaktør, etter Ryanair.

EasyJet er en konkurrent fra Oslo både for Norwegian og SAS. Norwegian flyr på Schönefeld, mens SAS fikk EasyJet som direkte konkurrent på Tegel-flyplassen, som ligger nærmest byen.

EasyJet har med sin lavprisprofil sørget for at prisnivået på flybilletter holder seg lavt og at tilgangen på billig-billetter har blitt større.

– Det er  mange forhold som gjør Berlin attraktiv for nordmenn. Lave billettpriser er en av dem, mener kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge.

Terje Berge. Foto: Finn

Hos Finn Reise kan Berge bekrefte den positive trenden som Berlin opplever:

– I fjor hadde vi en vekst i salget av billetter dit med 12 prosent. Den tendensen har styrket seg i år, hittil har vi en vekst på 22 prosent. Ingen tvil om at EasyJet er en viktig faktor med sine utrolig billige billetter. Jeg har reist med dem selv til meget gode priser, sier Berge.

På pakkereiser er økningen på 47 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Ved siden av billige flybilletter, tror Berge det er flere forhold som gjør at den tyske hovedstaden nå opplever en skikkelig boom:

– For oss nordmenn er det kort reisevei og en enkel reise, som kan gå med direktefly. Det er billig å bo der. Byen har gode restauranter og et godt kulturtilbud, mener Berge.

Dessuten peker han på de gode shoppingmuligheter, som KaDeWe og andre store shoppingsentre som virker attraktive for norske kunder. Berlins shoppingtilbud har gjort at byen for mange har blitt et alternativ til London.

– Dessuten, mener Berge, kan byen tilby et godt og variert uteliv.

EasyJet har tidligere operert rute fra Bergen til London, men den ble lagt ned etter kort tid.

Lik flysmart24.no på Facebook