Kåret til Europas beste på lavpris

EasyJet er Europas tredje største lavprisselskap, og nå kåret til Europas beste. Her på flyplassen i Malaga. Foto: Knut-Erik Mikalsen

For noen dager siden ble Midtøsten-selskapet Qatar Airways kåret til verdens beste flyselskap, mens Norwegian stakk av med plaketten for verdens beste lavprisselskap på langreiser.

Det er det internasjonale ratingselskapet Skytrax.com som står bak de årlige kåringene, som skal skje på bakgrunn av stemmer fra passasjerer verden over.

En av klassene det konkurreres i er «Europas beste lavprisselskap i 2019.»

Her når Norwegian ikke helt opp.

Det gjør derimot britiske EasyJet, som er Europas nest største lavprisselskap etter Ryanair men foran Norwegian som ennå er tredje størst.

EasyJet har blitt et daglig syn på Oslo Lufthavn etter at selskapet i fjor startet fast rute mellom Berlin Tegel og Gardermoen. Ruten går i direkte konkurranse med SAS, som bruker samme flyplass.

EasyJet har hatt suksess med denne ruten, som gjorde at antall reisende mellom våre to hovedsteder økte med 50 000 reisende bare i løpet av fjoråret.

EasyJet tilskrives æren for det meste av denne økningen.

På Skytrax’ egen nettside for passasjer-synspunkter, er det derimot ikke mye ros å hente for det britiske vinnerselskapet. Her blir EasyJet kritisert i harde ordelag. De kritiske bemerkningene til selskapet er nærmest det vanlige, unntaket er de gode anmeldelsene.

Selskapet blir blant annet kritisert for å ha for liten benplass for de reisende, dårlig kundeservice, forsinkede fly og uhøflige bakkeansatte. Det er langt mellom de rosende anmeldelsene.

En amerikaner på besøk i Europa fløy med EasyJet fra London Gatwick til Paris. Det ble en sjokk-opplevelse. Han skriver at opplevelsen var så ubehagelig på grunn av rigide folk i gaten, iskaldt fly og forsinkelse at han vil bli overrasket hvis selskapet fortsatt eksisterer om 4-5 år.

Norwegian må nøye seg med andreplassen i denne kåringen, mens erkerivalen Ryanair kommer på tredjeplass.

Listen over de 10 beste lavprisselskapene i Europa ser slik ut:

EasyJet, England

Norwegian, Norge

Ryanair, Irland

Eurowings, Tyskland

Vueling, Spania

Level, Spania/England

Jet2, England

Wizz Air, Ungarn

Air Baltic, Latvia

Probeda, Russland

Lik flysmart24.no på Facebook