Norwegian: Bonuspoengene trygge etter aksjesalget

Ordningen med Norwegian reward fortsetter som før etter salget av aksjene i Bank Norwegian. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Alle som har spart opp flybonus hos Norwegian kan slappe av: Flyselskapets raskt voksende lojalitetsprogram, Norwegian Reward, kommer ikke ti å bli berørt etter at Norwegian har solgt alle sine aksjer i Bank Norwegian.

Det bekrefter sjefen for Norwegian Reward-programet, Brede Huser, overfor flyssmart24.no mandag.

– Nei, dette påvirker ikke reward-programmet, skriver han i en epost.

Flyselskapet Norwegian har solgt alle sine aksjer i banken for å sikre flyselskapets drift fremover. Norwegian har i lang tid nå vært hardt økonomisk presset.

Det er Cidron Xingu Limited som har kjøpt aksjene. Det er et selskap kontrollert av private equity-selskapet Nordic Capital Fund og det svenske finanskonsernet Samp.

Norwegian selger hele aksjeposten for 2,218 milliarder kroner, og sitter igjen med over 900 millioner kroner fordi aksjene var lånefinansiert.

At samarbeidet om reward-programmet fortsetter betyr at alle som har samlet opp cashpoints hos lavprisselskapet for å ta ut gratisreiser fremover ikke trenger bekymre seg for noen endringer i ordningen som følge av det massive salget.

– Samarbeidet mellom flyselskapet og banken har vært en stor suksess i Norden i mange år og vil fortsette uten at flyselskapet eier noen aksjer i Norwegian Finans Holding, skriver også fungerende konsernsjef Geir Karlsen i børsmeldingen om slaget.

Banken og flyselskapet har drevet Norwegian Reward i et tett samspill: Flykunden har fått bonusverdier i form av cashpoints når de harm benyttet Norwegian-kortet til å betale med.

Også andre kjøp med kortet har gitt kunden samme bonus. Mange bruker kortet i sin daglige handel, og bygger på den måten opp store bonuser som de senere kan betale eller del-betale nye flybilletter med.

Mandagens melding om det massive aksjesalget kom overraskende, selv om det lenge har vært enkelte spekulasjoner om at Norwegian kunne tenke seg å selge. S

å sent som i juli åpnet Karlsen for at bank-aksjene kunne bli avhendet for å skaffe selskapet frisk kapital.

Bank Norwegian startet driften i november 2007 og tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskudd til personkunder gjennom internett i det norske og senere også nordiske markedet.

Lik flysmart24.no på Facebook