Norwegian legger ned nok en langrute fra Norge

Slutt for enda en av Norwegians lengre ruter fra Norge. Foto: Norwegian

Norwegians fokus på økt lønnsomhet rammer nå nok en av de lengre rutene fra Oslo. Fra før har selskapet stanset flere non stop ruter fra Norge til USA.

Nå er det en Midtøsten-rute som ryker.

Det er ruten fra Oslo Lufthavn til Tel Aviv som blir stanset, og det skjer fra november.

Selskapet skjermer imidlertid avgangene fra Stockholm og København, disse rutene vil bli videreført selv om Oslo-forbindelsen kuttes.

Ruten fikk et kort liv. Den ble åpnet med stor optimisme i fjor, men blir offer for Norwegians spareplan etter bare et års drift.

Denne rutestansen er den tredje langruten på kort tid. Fra før av har selskapet besluttet å lukke rutene til Orlando/Florida og Los Angeles fra Oslo.

Tonje Næss, som er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, bekrefter overfor flysmart24.no at ruten Oslo – Tel Aviv ikke  fikk lang levetid:

– Direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv blir dessverre ikke videreført til vinteren på grunn av lavere etterspørsel enn forventet. Ruten flys frem til 9. november, sier Næss.

Ruten er den eneste non stop ruten mellom Norge og Israel, og ble åpnet i fjor høst som ledd i en omfattende ruteøkning fra selskapet.

Ruten blir operert to ganger ukentlig, onsdager og lørdager, og ble startet i en tid da Israel opplever økt turisme. Den utviklingen har fortsatt.

Næss sier at nordmenn som vil benytte seg av Norwegians tilbud til Tel Aviv har andre muligheter:

-Det vil fortsatt være mulig å fly med Norwegian fra Oslo til Tel Aviv via København og Stockholm, sier hun.

Det manglet ikke tro på suksess for ruten da den ble lansert.

Da ble Tel Aviv omtalt som «en moderne by med fine strender og et yrende natteliv. Tel Aviv er også et godt utgangspunkt for de som ønsker å oppleve mer av Israels dramatiske natur, historiske severdigheter og helligdommer.»

Norwegian har besluttet flere langrutekutt denne høsten. Fra Stockholm og København har flere ruter blitt stanset. For bare noen dager siden besluttet selskapet å stenge langruter fra Irland til USA og Canada.

Lik flysmart24.no på Facebook