Deler fra Norwegian-fly falt av: – Skadet 25 biler og 12 hus

En Dreamliner fra Norwgeian skal ha ødelagt 25 kjøretøy og 12 hus utenfor Roma lørdag. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det regnet små deler fra et Norwegian-fly, som måtte avbryte en avgang fra Roma til Los Angeles lørdag ettermiddag.

I alt 25 kjøretøy og 12 hus skal ha kommet til skade.

Den dramatisk hendelsen inntraff da Boeing 787 Dreamliner-flyet hadde tatt av fra Fiumicino-flyplassen i Roma. Reisemålet var Los Angelens på USA vestkyst.

Etter kort tid i luften melder imidlertid kapteinen om problemer med en av motorene og flyet stanset oppstigningen da det hadde nådd 3 000 fot.

Etter en tid returnerte det til flyplassen og landet rundt 35 minutter senere.

Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmberg Jacobsson, sier til flysmart24.no søndag ettermiddag at Norwegian nå arbeider intenst sammen med flyplassen og italienske myndigheter for å finne ut hva som skjedde rundt den avbrutte avgangen.

– Fordi dette blir en omfattende undersøkelse som stadig pågår, kan vi ikke gi nærmere kommentarer om hendelsen nå, sier Jacobsson på spørsmål fra flysmart24.no om de kan bekrefte de fysiske skadene på eiendom på bakken.

Det er etter at flyet hadde landet trygt at konsekvensene kom for en dag.

Etterpå har det så blitt oppdaget at det har falt en rekke deler fra motoren ned på bakken. Ifølge flymedier «regnet det deler.» Ordføreren i Fiumicino ha opplyst søndag at i alt 25 kjøretøy og 12 hus skal ha blitt skadd av de fallende delene.

Det var hus og kjøretøy som ligger ca 2 km utenfor enden av rullebanen i Fiumicino som ble skadet av de fallende delene. Det var 281 passasjerer om bord i flyet.

Jacobsson sier at selskapet jobber hardt for å ta seg av de berørte passasjerene som opplevde situasjonen som ubehagelig.

-Vi har bistått passasjerene som befinner seg på flyplassen, og vi har skaffet dem hotell og opprettet er særskilt telefonnummer som de kan ringe for å få hjelp til bl.a. å booke om sine billetter. Vi gjør alt vi kan for at de skal komme seg frem til sine destinasjoner så raskt som mulig, sier hun.