Ving: Salget nærmer seg normalen – sliter med flyforsinkelser

Ving sliter med en del flyforsinkelser etter at selskapet åpnet ny drift tirsdag. Foto: YouTube

Nordmenn stoler på at Ving skal fortsette som før. Kundene kjøper igjen feriereiser i det reetablerte selskapet.  Mangel på fly gjør imidlertid at enkelte reisende blir kraftig forsinket nå i oppstarten.

Salget for Ving, som hadde en driftsstans mandag etter konkursen i eierselskapet Thomas Cook. Få dager senere er det i ferd med å nærme seg normalen. Mandag var det lite salg, etter som det var uklart om det norske selskapet ville overleve. Etter at det ble klart for ny drift, ble det fart i salget igjen:

– Salget går bra med tanke på situasjonen vi har vært i gjennom. Vi solgte flere hundre reiser onsdag, noe som er veldig bra med tanke på situasjonen, sier informasjonssjef Siri Røhr Staff i Ving til flysmart24.no.

Hun mener det vitner om at folk stoler på at Ving kommer til å levere, som før:

– Ja, det vitner om at folk stoler på oss og at vi er på beina igjen. Nedgangen på gårsdagen i forhold til samme dag i fjor er rundt 30 prosent. Det mener jeg er svært bra med tanke på det mediekjøret vi har hatt og de spekulasjonene som har vært i, sier Røhr Staff.

Denne beskrivelsen bekreftes av Finn Reise, som formidler reiser for alle charterselskapene. Kommersiell direktør Terje Berge sier:

– Jeg kan ikke gå ut med spesifikke tall, men jeg kan bekrefte at styrkeforholdet mellom de tre store – Ving, TUI og Apollo – nå er ganske lik det det var før Thomas Cook-konkursen. Det viser styrken til Ving-merkevaren i Norge, sier Berge til flysmart24.no.

Ving ble, i likhet med sine søsterselskaper i Norden, ikke direkte rammet av Thomas Cook-konkursen.

I løpet av en dag klarte Norden-avdelingen å få i gang virksomheten igjen, og gjøre nye avtaler med banker og kreditorer slik at reisene kunne fortsette allerede tirsdag morgen.

Den jobben som ble gjort av Ving-ledelsen, ikke minst i Norge, for å komme raskt i gang igjen er blitt møtt med stor anerkjennelse i hele det europeiske reiselivet.

Ving har liggende ute hele sitt reiseprogram, som før gigantkonkursen i Storbritannia mandag. Og slik skal det fortsette, håper hun:

– Enn så lenge har vi ingen hotell som har kommet til oss og sagt at de ikke kan ta imot våre gjester fremover, sier Røhr Staff.

Selskapet girer nå opp foran den store høstferie-utfarten. I denne perioden skal Ving i Norge sende gjester til mange reisemål:

– Selvsagt mest til Hellas, Spania og Kypros, sier Ving-talskvinnnen.

Ett skår i gleden over å være i gang igjen har vært en del forsinkelser i charterflytrafikken med Thomas Cook Scandinavia. Blant annet er et fly fra Oslo til Chania på Kreta, som skulle gått torsdag morgen, i øyeblikket 14 timer forsinket.

– Årsaken er at to av flyene våre midlertidig står på bakken bl.a. fordi overføringen av lisensen fra Storbritannia til Norden har tatt lengre tid enn antatt. De aller fleste av våre flyreiser går på planlagt tid, men to fly på bakken kan påvirke noen flyavganger. Dette skal kunne løses innen kort tid. Berørte reisende blir fortløpende informert via sms, sier Røhr Staff.

Lik flysmart24.no på Facebook