Spania åpner tidligere – nordmenn slipper karantene

Spania har fremskyndet åpningen av landet for utenlandske turister. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den spanske regjeringen har besluttet å fremskynde åpningen av landet for turister fra andre Schengen-land til søndag den 21. juni. Det er over en uke tidligere enn først planlagt, opplyser Spanias Ambassade Turistkontor til flysmart24.

Det innebærer at nordmenn som ankommer landet fra denne datoen, slipper pålegget om 14 dagers karantene, slik kravet er i dag.

Selv om Spania åpner, gjelder fortsatt det norske reiserådet som fraråder alle reiser utenfor Norden frem til 20. august. Regjeringen skal komme med en ny oppdatering av dette rådet før 20. juli, og den skal omfatte land utenfor Norden.

Når Spania åpner gjelder dette alle land innenfor Schengen, unntatt Portugal som landet åpner for først fra 1. juli.

Åpningen overfor tredjeland vil også som planlagt skje fra den 1. juli. Også Hellas åpner opp for utenlandske turister kommende uke. I begrenset omfang fra den 15. juni, men med full tilgang fra 1. juli.