Gjenopptar flyvninger – mange nye ruter om få dager

Norwegian kommer med rutenyheter for juli og august om noen dager. Det betyr at flere fly, som har vært parkert på grunn av korona-krisen, kommer i luften igjen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Lavprisselskapet Norwegian kommer om få dager uken med en melding om at selskapet gjenopptar en rekke av sine ruter i juli og august. Selskapet lover at populære mange populære ruter da vil komme på plass.

Inntil videre holder informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian kortene tett til brystet, og vil ikke røpe noen destinasjoner før onsdag:

– Vi jobber med å få på plass de siste detaljene i flyprogrammet for juli og august. Vi ser fram til å lansere et oppdatert sommerprogram førstkommende onsdag og kan allerede nå røpe at vi kommer tilbake med flere populære reisemål i Europa, sier Sandaker-Nielsen til flysmart24 søndag.

Dermed er grunn til å tro at ruter til de mest populære ferielandene for nordmenn – spesielt til Spania, Hellas, Frankrike og Tyrkia – vil være på plass i løpet av noen dager. At Hellas og Spania så tydelig har ønsket turistene velkommen tilbake etter korona-krisen, har ikke gjort disse reisemålene mindre aktuelle.

Norwegian har et flyprogram fra Norge til utlandet liggende ute på sine nettsider. Dette er avganger som først ble fjernet fra rutetilbudet frem til 1. september. For litt over en uke siden var mange av rutene tilbake på plass igjen, men Sandaker-Nielsen avviste overfor flysmart24 at selskapet hadde rutenyheter klare da.

Nå er Norwegian-talsmannen klar på at mange ruter kommer tilbake. Flyvningene kommer overraskende på et marked som hadde ventet at selskapet, på grunn av sine grunnleggende økonomiske problemer, ville holde seg til den planen ledelsen har presentert til nå: Å begrense sin aktivitet til norsk innenriks – med sju fly – frem til våren neste år.

Ingen ruter er bekreftet, men en liten pekepinn på hva som kommer ligger kanskje i det flyprogrammet som ligger ut. Der er det nå ruter til alle de store Spania-favorittene som Malaga, Alicante, Mallorca, Barcelona og Las Palmas.

I Hellas er det så langt satt opp direkteavganger til Athen, samt til Heraklion fra juli og Chania fra august. Også Nice og Paris ligger inne, det samme med Dubrovnik og Pula i Kroatia. Faro i Portugal er satt opp fra august.

Antalya i Tyrkia, inngangsporten til den tyrkiske riviera, er – slik lavpriskalenderen er nå – satt opp med to ukentlige avganger i juli, og daglig fra august måned.

Også London-flyplassen Gatwick er inne i programmet, med daglige avganger fra 1. juli.

Ingen av disse rutene er bekreftet, fasiten får kundene først om noen dager.

Det som kompliserer utreise for nordmenn er at det norske reiserådet ikke er endret. Det betyr at norsk UD advarer mot alle ikke-nødvendige reiser til land utenfor Norden inntil 20. august. De som reiser ut må – slik reglene er i dag – gå in en 10 dagers karantene når de kommer hjem.