SAS gjenåpner flere flyruter som har vært korona-stengt

SAS åpner flere ruter som har vært korona-stengt. Det skjer i juni måned. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS tar nå et lite skritt ut av korona-krisen når selskapet onsdag varsler at selskapet åpner en del ruter som har vært stengt i forbindelse med korona-krisen.

Blant de rutene som gjenåpnes er de to viktige USA-rutene til New York og Chicago. SAS  varsler at det blir flere ruteåpninger fremover.

For Norges vedkommende gjelder åpningen rutene fra Bergen til København (8. juni), og fra Stavanger til København (8. juni) og Aberdeen (8. juni).

I Sverige åpnes en del innenriksruter, og rutene fra Stockholm til den finske hovedstaden Helsingfors og til Åbo.

Fra København gjenopptar SAS internasjonale flyvninger til New York og Chicago fra den 10. juni, samt fra København til Amsterdam den 8. juni.

I tillegg til destinasjonene og rutene som nå legges til i trafikkprogrammet, planlegger SAS å tilby flere fly og reisemål i takt med at ulike land letter på restriksjonene og etterspørselen etter reiser øker i Skandinavia og resten av verden.

Hos Norwegian er situasjonen en helt annen. Selskapet har de siste dagene kansellert all utenlandstrafikk frem til september. Bare rutene fra Oslo til København og Stockholm er unntatt. De åpner ifølge selskapets nettside fra og med den 1. juli.

SAS skriver i en pressemelding at dette skjer i takt med at stadig flere land letter på restriksjonene. Det øker etterspørselen etter flyreiser. Det gjør det mulig for SAS å starte opp trafikken på disse destinasjonene fra og med juni.

Både Hellas og Spania har de senere dagene klargjort at de vil åpne for besøk fra utenlandske turister, fra henholdsvis midten av juni og fra juli.