Ny automat sparer reisende for flyplass-stress

Slik ser den nye bagasjetag-automaten ut som fins om bord på Flytoget. Foto: Flytoget

De automatiske tjenestene i forbindelse med flyturen blir stadig flere og bedre. Nå kan du hente ut bagasjelappene underveis til flyplassen.

Det er Flytoget som har startet et pilotprosjekt der selskapet tester ut automater hvor de reisende kan skrive ut bagasjelapper til innsjekket bagasje om bord. Det er et nytt hjelpemiddel som gjør at reisende slipper å stresse med bagasjeinnsjekking på selve flyplassen.

Foreløpig er tilbudet kun på ett togsett, men ifølge kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Gjestland i Flytoget er det mye som tyder på at dette kan bli et tilbud også på de andre togsettene:

– Til nå er mottagelsen fra våre kunder svært positiv. Vi følger spent med på hvordan automatene brukes. Tilbakemeldinger fra kundene tyder på at dette er noe de gjerne vil se om bord i alle togene, sier Gjestland til flysmart24.

Tjenesten er svært enkel å bruke. Hvis man har sjekket inn og betalt for bagasje, er det rett og slett bare å skanne billetten i apparatet. Så vil bagasjelappene bli skrevet ut der og da. Flytoget ser automaten også som et smittevern-tiltak:

– Dermed er du klar til å gå rett til bag drop når du kommer frem på flyplassen. Du slipper å stå i kø for å sjekke inn og få bagasjelapp og du trenger ikke berøre noen ting, forteller Gjestland.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles