«Det er ingen turister, ingen bestillinger. Vi må stenge»

Tomme solsenger på Mallorca. Gjestene har reist hjem på grunn av smitte-situasjonen. Foto: Ving

Mange hoteller på det mest populære feriemålet for nordmenn i Spania har stengt eller er i ferd med å stenge. Fraværet av turister i skrikende, og mange anser derfor sesongen for å være over – flere uker tidligere enn normalt.

Avisene på Mallorca forteller at hotellene ikke får gjester lenger, og at det heller ikke kommer inn nye bestillinger. Avbestillinger florerer det derimot av.

Lukker i norsk feriefavoritt

De hardest rammede områdene er utenfor hovedstaden Palma, distriktet rundt partybyen Magaluf og områdene nord på øya – bl.a. i den norske familiefavoritten Alcudia.

– Katastrofe. Forferdelig. Dette er ordene som hotellene selv bruker for å karakterisere den fullstendig spolerte 2020-sesongen, ifølge avisen Ultima Hora.

Nå er det verre enn verst: – Det er ingen turister. Det er ikke noe salg av feriereiser. Derfor må vi stenge, sier en av hotelleierne i de viktigste turistområdene som er berørt.

Norge er del av forklaringen

Forklaringen på tomme hoteller er innlysende: Som flysmart24 har meldt har flere land i Europa de siste ukene advart sine innbyggere mot å legge ferieturen til Spania.

I tillegg til Norge har også Storbritannia, Frankrike og Danmark gjort det samme. Mange land hadde i utgangspunktet unntatt Mallorca, fordi smitten her har vært mindre enn mange steder på fastlandet.

Når både Storbritannia og Tyskland gjorde om på denne beslutningen og tok med Mallorca som et område som de advarte folk å reise til, var det som å slå av lyset.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles