Stenger nattklubber og barer og forbyr røyking på gaten

Fra i morgen må spanske barer, nattklubber og diskoteker stenge ved midnatt. Røyking på gaten blir også forbudt. Foto: Govern Illes de Baleres

Den spanske regjeringen setter nå inn mer omfattende tiltak mot den raskt økende covid-19 smitten i landet. De siste tiltakene kommer til å ramme nattelivet knallhardt, og dessuten begrense muligheten for å ta seg en røyk ute.

Landets regjering har fredag besluttet å stenge alle nattklubber og barer fra midnatt. De skal få ha lov til å holde åpent til 01, men får ikke anledning til å slippe inn nye gjester etter midnatt, skriver den spanske storavisen El Pais fredag.

Flere av de store nattklubbene har allerede lagt ut plakater på sine hjemmesider som forteller at de ikke holder åpent. Det nye forbudet trer i kraft lørdag.

– Dette er ren ruin for oss, sier restauranteiere på Mallorca.

Dette tiltaket er delvis det samme som greske myndigheter allerede har iverksatt på en del av de populære ferieøyene. Her har de besluttet å stenge alt natteliv fra midnatt.

Den spanske regjeringen har også iverksatt tiltak mot røyking på offentlig sted. Det vil heretter ikke være anledning til å ta seg en røyk ute på gaten hvis det ikke er minst to meters avstand til nærmeste person.

Helseministeren Salvador Illa understreker at disse nye tiltakene vil bli fulgt opp med enda strengere tiltak dersom de nye reglene ikke viser seg å være nok.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles