Så mange vil bli korona-smittet på en to timers flytur

iten fare for å bli smittet av korona på fly, viser ny undersøkelse. De fleste flyselskap har innført munnbind-påbud for alle om bord. Foto: Austrian Airlines

Flyselskapene har vært ivrige med å fortelle hvor liten risiko det er for å pådra seg korona-smitte ved å oppholde seg i en flykabin. Nå får de full støtte for denne påstanden i en ny amerikansk undersøkelse.

Det er professor i ledelsesvitenskap, Arnold Barnett ved Massachusetts Institute of Technology, som har foretatt en beregning om korona-faren flyreisende utsetter seg for. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er hans konklusjon denne:

På en to timers flytur vil det være 1/4300 sjanse å pådra seg smitte. Det må altså reise 4 300 passasjerer før 1 blir smittet. Hvis flyselskapet man reiser med har blokkert midtsetet slik at det blir større avstand mellom passasjerene blir risikoen enda mindre: 1 av 7700 vil da bli smittet.

Barnett sier han har lagt inn en rekke variabler i beregningen. Bl.a. det å bli sittende ved siden av en reisende som allerede er smittet, at medreisende har feil bruk av munnbind og han har også tatt hensyn til at luften inne i en flykabin blir kontinuerlig fornyet.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles