Hellas mot rødt – nå går reiser til over 70 pst rabatt

Reiser til Kreta og andre greske øyer går med store rabatter i tiden fremover. Foto: Y Skoulas/Visit Greece

Den greske feriedrømmen er på full fart mot rødt på smittekartet til Folkehelseinstituttet (FHI). Den som tar sjansen på at Hellas klarer å stanse smitteøkningen og kjøper ferietur dit, kan gjøre litt av et kupp nå.

Pakkereise-selskapene har kuttet prisene kraftig, og enkelte reiser selges med mer enn 70 prosent rabatt.

Det er imidlertid usikkert om reisene som går i siste del av august og utover kan avvikles som normalt. Lørdag skvatt Hellas over grensen på 20 smittede per 100 000 innbyggere, som FHI har satt som grense for at land skal ha gul farge på det norske smittekartet. Dermed kan det følge Spania og bli farget rødt om smitteøkningen fortsetter som nå.

For charterturene har ikke denne situasjonen noen konsekvenser – ennå:

– Vi følger med på utviklingen og forholder oss som alltid til myndighetenes vurdering. Per nå gjør vi ikke endringer i programmet vårt, sier informasjonssjef Nora Aspengren i TUI til flysmart24.

I en tid nå har de norske reiseselskapene operert med saftige rabatter på reiser til de greske øyene der spesifisert hotell samt fly er inkludert.

Syden-bonaza

Under normale omstendigheter er sesongen etter skoleferiens slutt et bonanza for de som vil reise billig til Syden. Men denne gangen gjelder prisavslagene ikke bare de mindre ettertraktede hotell-tilbudene. Også de mest eksklusive hotellalternativene selges nå med store rabatter, her er noen tilfeldige eksempler:

En ukestur for to til 4-stjernes hotell Blue Star Ibiscos Garden på Kreta selges til kr. 5 838 for to, en rabatt på 71 prosent.

Samme kvalitet på Blue Star Steffen Village på samme øy selges for kr. 4 712 for to reisende, det er en rabatt på 62 prosent.

En all inclusive-ferie på TUI Magic Life Plimmeri på Rhodos, fire stjerner pluss, går for kr. 11 932 for to. Da har man trukket fra en rabatt på over 8 000 kroner for en tur som inkluderer fly, hotell, mat og drikke.

Mer for pengene

Også konkurrenten Apollo opererer med store rabatter på kommende reiser til Hellas, mens markedslederen Ving allerede har stoppet alle reiser til Hellas i høst.

– Sensommeren er en typisk tid for rabatterte reiser. Normal sett ville det vi kaller «siste minutts reiser» ha gode rabatter, og nå er det jo nesten kun den type bookinger vi ser for høsten – av naturlige årsaker. Prisnivået er lavt, men ikke unormalt lavt, sier Aspengren.

Hun sier at det at reisende nå får ekstra mye for pengene også har sammenheng med hvilke type hoteller som er tilgjengelig. Utvalget totalt sett er mindre enn før, også det forklart ut fra at korona-krisen har redusert etterspørselen kraftig for den kommende tiden.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles