Lunken start – svarer med tidenes laveste priser i Norge

Billettprisene som Wizz Air har lagt ut nå er trolig de laveste noen gang på norsk innenriks. Foto: Wizz Air

Det ungarske lavprisselskapet har ikke blitt tatt imot med bare jubel i Norge. Selskapet kom i gang med sine første avganger innenriks torsdag, med til dels tomme fly. Nå svarer selskapet med å sette ned prisene til de laveste som noen gang har vært tilbudt på norsk innenriks.

Dagen etter at statsminister Erna Solberg (H) rykket ut med en bønn til det norske folk om å avstå fra reiser og holde oss hjemme, smeller Wizz Air til med billetter til bare 29 kroner, inkludert skatter og avgifter, på hele rutenettet.

Selskapet vil ha fart på reisingen og skriver at dette er et farsdagstilbud foran søndagen.

Gjelder avganger straks

De historisk lave prisene gjelder på alle rutene, inkludert den lange ruten på nesten to timers flytid mellom Oslo og Tromsø. De gjelder på alle ruter, og på noen avganger fra og med fredag.

Ikke siden Braathens SAFE skapte reisefeber med billetter til 50 kroner i forbindelse med selskapets 50-års jubileum, har vi sett slike priser på norske hovedruter.

Wizz Air griper alltid til prissjokk når de skal etablere seg i et nytt marked.

Selskapet startet konkurransen med SAS og Norwegian på norsk innenriks torsdag. For en tid tilbake kastet de seg inn i det italienske innenriksmarkedet.

Umusikalsk?

Der lanserte de billetter ned til 10 kroner. Det ser ikke flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs bort fra at vi også kan oppleve i Norge:

– Når billettene blir så lavt priset som 29 kroner er både terskelen for å bestille og eventuelt droppe å reise – for eksempel på grunn av restriksjoner – lav. Jeg tror vi vil se billettpriser ned til 10 kr om ikke så lenge fra Wizz Air, sier Elnæs.

Er ikke dette likevel umusikalsk, for å si det forsiktig, i en tid der myndighetene ber oss om å avstå fra reiser?

– Dette er typisk lavpris aktør strategi. Hvis fremtidsbookinger er under forventning så kjøres det kampanjer uavhengig av så å si landskapet rundt. Markedet velger selv når de vil reise, og terskelen for å droppe å dra når billettprisen er 29 kroner, er lav. Men, Wizz Air får jo inn kontanter, sier Elnæs.

Flysmart24 har spurt Norwegian om det vil reagere på dette tilbudet fra konkurrenten, men selskapet har ikke svart oss.

Wizz Air flyr foreløpig på tre ruter, fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles