Kutter kraftig og utsetter oppstart av Oslo-rute

EasyJet kutter kraftig i rutetilbudet og utsetter oppstarten av ruten til Oslo. Foto: London Luton Airport

Det britiske lavprisselskapet EasyJet er, i likhet med Europas øvrige flyselskaper, kraftig rammet av de nye reiserestriksjonene. Hardest rammet er selskapet av Storbritannias nye nedstenging.

Det at selskapets hovedmarked stenger, samt den voldsomme smitteoppblomstringen de senere ukene, har tvunget Europas nest største lavprisselskap til massive kutt i ruteprogrammet. Dette kommer i tillegg til den rutereduksjonen som har skjedd før som følge av korona-krisen.

Utsetter

Det nye kuttet gjelder blant annet den eneste ruten selskapet har i Norge. Den går mellom Oslo og Berlin. Før den nye nedstengingen hadde selskapet lagt opp til å gjenoppta ruten i november.

Nå viser selskapets egne nettsider at den utsatt til slutten av mars, når flyselskapenes sommerprogram starter. Foreløpig er det satt opp fire avganger i uken – på mandager, torsdager, fredager og søndager.

Bytter flyplass

Selskapet brukte Tegel-flyplassen i Berlin til Oslo-ruten, slik som bl.a. også SAS gjorde. Nå er denne flyplassen i ferd med å bli stengt, det skjer om få dager.

Deretter er all flytrafikk til og fra Tysklands hovedstad konsentrert om den nyåpnede flyplassen sør for byen, Berlin Brandenburger Airport. Den ble åpnet nylig etter åtte års forsinkelse.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles