Nå er det tvungen munnbind-bruk på flyplassen

Fra fredag av er det krav om at alle som skal inn på Oslo Lufthavn må ha munnbind på under hele oppholdet. Reisende oppfordres også til nøye håndhygiene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De nye smittevern-reglene som ble presentert av statsminister Erna Solberg (H) torsdag har den konsekvens at alle som skal inn på Oslo Lufthavn må ha munnbind på. Den nye bestemmelsen gjelder fra i morgen, fredag.

Det er Ullensaker kommune, som er vertskommune for flyplassen på Gardermoen, som har besluttet det nye påbudet. Det avløser det tidligere påbudet som sa at munnbind må brukes når 1-meters regelen ikke kan overholdes. Det gjaldt bl.a. i sikkerhetskontrollen.

Dette blir regelen

Oslo Lufthavn melder selv at dette i praksis betyr at besøkende og reisende må ha på munnbind fra man går inn i terminalen, mens man oppholder seg der eller ferdes der. Påbudet gjelder både passasjerer, ansatte og andre som besøker lufthavnen.

Kommunikasjonsrådgiver Line Haugland i Avinor sier til flysmart24 at det ikke vil bli noen aktiv kontroll for å påse at alle som går inn på flyplassen følger de nye reglene.

– Ullensaker kommune informerer selv om at de ikke aktivt vil kontrollere at tiltakene overholdes. Avinor vil ikke ha egne kontroller av dette, sier Haugland.

Følger opp

Ullensaker kommune innførte 1. oktober regel om bruk av munnbind på flyplassen når nødvendig avstand ikke kunne sikres. Det er denne som nå blir skjerpet til å gjelde uansett.

Som flysmart24 har skrevet tidligere har mange reisende etterlyst klarere krav om munnbindbruk på flyplassen, og ment at det spesielt i sikkerhetskontrollen og rundt bagasjeanleggene har vært mange brudd på regelen om 1 meters avstand.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles