Nå fjernes hestedrosjene fra gatene i jetset-byen

Hestedrosjene i feriebyen Marbella på Costa del Sol er på vei ut. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Bruken av hester i drosjevirksomhet i mange feriebyer, har møtt økende motstand. Nå fjernes denne virksomheten fra en av Costa del Sols mest populære reisemål.

Det er byrådet i jetset-byen Marbella som har bestemt at denne virksomheten skal opphøre, skriver avisen El Periódico de Marbella. De tilbyr nå de som driver av denne virksomheten flere hundre tusen euro for å stanse sin virksomhet.

Dermed følger Marbella etter flere andre steder der hestetransporten har vært gjenstand for massiv kritikk.

Hjerteskjærende

– Det er helt fantastiske nyheter. Det er hjerteskjærende å se hvordan dyr misbrukes i forbindelse med turisme, sier kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i den norske Dyrevernalliansen til flysmart24.

Hun er glad over at nok en viktig ferieby sørger for at bruken av dyr i turistindustrien reduseres:

– Denne type aktivitet møter økende kritikk over hele verden, blant annet som følge av arbeidet fra internasjonale dyrevernorganisasjoner, sier hun.

Besøkende på mange turistmål i Europa reagerer sterkt negativt på at det skal være en del av turisttilbudet at dyrene skal slepe rundt på tunge laster med turister, og det ofte i brennhete gater.

Også innad i Spania har det vært en voksende motstand mot slik bruk av hester. Der har man hatt tilfeller der hester har kollapset av utmattelse.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles