Datoen klar for åpningen av den greske charter-sesongen

Hellas blir en av de store charter-slagerne til sommeren. Her fra Santorini. Foto: Ving

Landets charter-selskaper har vært tvunget til å stanse så å si all reiseaktiviteter mange måneder fremover. Nå er imidlertid datoen satt for åpningen av den greske charter-ferien til våren, og håpet er at en vaksine skal få fart i reiseaktiviteten igjen.

Apollo Reiser, som er den største tilbyderen av greske charter-reisemål i Norge, har satt 24. april som dato for når det første charterflyet til de greske øyer letter fra Gardermoen.

Ikke uventet er det Kreta som er reisemålet, og flyplassen Chania. Dette har alltid vært en av toppdestinasjonene for nordmenn som elsker den greske ferieopplevelsen.

Største reisemål

– Vi både håper og satser på at verden ser litt bedre ut neste sommer og at Hellas er blitt grønt igjen til da. Så fremt det ikke foreligger noen reiseråd vil vår første flyvning gå til Kreta. Det vil også trolig nok en gang vil bli sommerens største reisemål, etterfulgt av Rhodos, sier kommunikasjonsansvarlig hos Apollo, Beatriz Rivera, til flysmart24.

Selskapet sier at det vil bli en noe lavere kapasitet enn normalt denne sommeren:

– Ja, generelt vil det bli noen justeringer i programmet og naturligvis noe mindre kapasitet totalt sett. Vi kommer imidlertid til å opprettholde trafikken til alle våre greske reisemål og verne om våre historiske ruter fra distriktene, sier hun.

Er avventende

Apollo merker, i likhet med sine konkurrenter, at det er en avventende holdning hos kundene, og at mange ikke tar sjansen på å bestille for tidlig.

– Det forstår vi jo godt. Det er usikre og ustabile tider, mange er permitterte eller har mistet jobben. Slik verden ser ut i dag tror jeg de fleste av oss har nok med å forsøke å finne ut av hvordan julefeiringen vil bli, sier Rivera.

Hos Apollo ser man en stadig økende trafikk til nettsiden, og at salget tar seg sakte men sikkert opp.

– Vi merker tydelig at reiselysten er stor. Så når verden er klar for å ta imot gjester og nordmenn er klare for å reise igjen, vil vi være det også, sier hun.

Håper på vaksine

Hos Ving sier Norge-sjef Mari-Anne Zachrisson at det ikke mangler på interesse hos folk for igjen å komme på charter-ferie til Syden:

– Med den rådende situasjonen vi har med «røde land» og strenge reiseråd i Norge er mange avventende til å bestille ferie. Derimot er det positivt å se at vi har mange kunder som viser interesse for vår- og sommerferie. Vi har stor tro på at vaksinen vil skape trygghet for mange, slik at man velger å reise utenlands på ferie, sier hun.

Hellas har merket, som resten av Europa, en økt smitteaktivitet i høst, men landets turistmyndigheter håper at sesongen kan komme i gang fra mars. Smittesituasjonen har imidlertid vært langt mindre omfattende enn hos turistkonkurrenten Spania.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles