«De nye norske passene er verdens vakreste»

Slik ser de nye norske passene ut. Designet får mye skryt i stort internasjonalt reisemagasin. Foto: Catharina Caprino/Hest Agentur

De nye norske passene blir rost opp i skyene og trukket frem som «de vakreste i verden» i den spanskspråklige utgaven av et av verdens største reisemagasiner. Hos det norske byrået Neue Design Studio er designeren av de nye passene veldig stolt over de positive reaksjonene.

Condé Nast Traveler vier designet på det nye passet stor oppmerksomhet, og har foretatt en grundig gjennomgang der de bl.a. konkluderer slik:

– Listen over de mektigste passene i verden ledes av Japan, og Norge har det sjuende viktigste. Men vi er klare på at hvis det er snakk om skjønnhet og stil, tar det norske passet gullmedaljen, skriver bladet.

De nye passene ble tatt i bruk fra 19. oktober i år. De avløste de røde passene, som har vært et kjennetegn for norske reisende i flere tiår. Samtidig fikk passene et nytt utseende, både på utsiden og inni.

En god idé

Det er et resultat som har falt i svært god jord i det internasjonale magasinet:

Bladet synes det er en god idé å lansere de ulike passene i de norske fargene rødt, hvitt og blått. Men enda mer imponert er det av sidene inni der man «går fra dagtid til et nattmiljø», som bladet skriver:

– Når vi åpner det, finner vi et norsk landskap på hver side: Fjell, innsjøer, elver og til og med nordlyset. Illustrasjonene har også en sikkerhetsfunksjon, da inntrykkene endres når de utsettes for ultrafiolett lys. Vi vet at vi ikke kan bytte pass, men vi ser frem til å hilse på nordlyset (live) snart!, skriver bladet begeistret.

Designeren stolt

Hos det norske byrået Neue Design Studio har man jobbet lenge med de norske passene. Det er designer Benjamin Stenmarck som har designet produktet som nå høster så mye ros:

– Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger, og det er selvfølgelig kjempestas. Særlig når det er blitt brukt så mye tid på prosjektet, sier Stenmarck til flysmart24.

– Hva la dere vekt på da passene fikk dette utseendet?

– Det ble lagt vekt på å vise Norges mektige natur, gjennom et forenklet illustrasjonsstil som også fungerte inn mot passverdens tradisjonsrike trykketeknikker. Utvalgt steder fra hele Norge er vist gjennom passet, fra perm til perm, sier Stenmarck.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles