Slik kan også økonomi-reisende få seng på langturer

Lufthansa vil teste ut et tilbud som vil gi reisende også på økonomiklasse en "seng" på lange turer. Foto: Lufthansa

Det å kunne ha tilgang på en seng på lange flyturer er normalt noe som er mulig bare for de som reiser på de dyre business-billettene. Nå kan det komme en forandring på dette, en god nyhet for de som reiser på økonomi-klassen.

Det vil i så fall innebære at også de som sitter bak i flyet kan få muligheten til å sove seg gjennom flyturen i horisontal stilling.

Bak dette står det tyske flyselskapet Lufthansa. Det har tatt ideen fra Air New Zealand, som har hatt dette tilbudet i mange år på sine lange turer bl.a. til vestkysten av USA.

Lufthansa kaller tilbudet «Sleepers Row» og det består rett og slett av at passasjerer kan kjøpe en hel seterad som de så kan gjøre om til seng. De som slår til på dette tilbudet får sikret egen sovekomfort med pute, dyne og en madrass.

I første omgang tester Lufthansa ut dette tilbudet på flyvingene mellom Frankfurt og Sao Paulo i Brasil. Dette er flyturer som tar rundt 12 trimer.

Setene koster rundt et par tusen norske kroner, og kan ikke kjøpes før ved innsjekk eller ved gate fordi tilbudet kun vil være tilgjengelig ved ledig kapasitet.

De som satser på dette tilbudet vil også kunne gå om bord i flyet først, samtidig som businessklasse-reisende. Slik skal de få mulighet til å rigge seg til før flyturen starter.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles