Satser på økt reiselyst – sommer-prisene til bunns

Utsikt til mange billige flybilletter for nordmenn i vår og sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De europeiske flyselskapene har blødd kraftig under korona-krisen. Nå øyner de muligheten for at trafikken skal ta seg opp igjen. Da griper de til det beste lokkemiddelet de har: Setter ned prisene.

Både British Airways og Ryanair har nå vist kortene sine, og har gått ut med sterkt rabatterte flyreiser over hele Europa.

Det økende vaksinerings-omfanget i befolkningene gir håp om at flere vil forlate sine land og gjenoppta fritidsreisingen.

Fra 160 kroner

Flysmart24 har sjekket prisene hos en del aktører.

For Norges del tilbyr British Airways enkelt-reiser fra Oslo for rundt 300 kroner frem til slutten av året, mens konkurrenten Ryanair trår til med priser fra 160 kroner per vei på samme strekning. Irene lover at de skal gjøre «året 2021 til året med lave billettpriser.»

British Airways og Ryanair har kuttet kraftig i sine norske ruter, for Ryanair er det helt stopp på Stansted-ruten.

Når flyselskapenes sommerprogram starter er selskapet tilbake med daglige avganger, girer selskapet kraftig opp og har lansert ikke mindre enn 1 600 ruter i løpet av sommeren.

Flere ruter tilbake

Det vil blant annet gi en boost i trafikken fra Torp Lufthavn utenfor Sandefjord. Selskapet har skudd ned så å si alle ruter under korona-krisen, men fra mars av kommer det positive nyheter:

Da gjenopptar selskapet en rekke av rutene igjen, for mange vil det være nyttig at rutene til Spania – Alicante og Malaga – åpner igjen i mars.

Prisene er det heller ikke noe å steile over, fra rundt 340 kroner per strekning, med et hopp opp fra 400 – 500 på de normalt travleste sommerferie-ukene i slutten av juni og juli.

Fem ganger i uken

Hvis vi skal forholde oss til ruteoppsettet på selskapets egne nettsider skal ruten til Alicante flys ikke mindre enn fem ganger i uken, mens Malaga-avgangene skal gå fire ganger i uken.

I tillegg åpner selskapet også de flest av rutene til Polen, mens rutene til både London og Manchester holdes lukket.

Også Haugesund får Spania-avganger, både Alicante og Malaga skal flys to ganger i uken fra slutten av mars.

Norwegian også med

Norwegian, som den siste uken kan ha fått en avgjørende økonomisk hjelp fra staten for å overleve, ligger også ute med gode priser til mange av de populære reisemålene i Europa.

Prisnivået nå ligger på rundt 300 kroner til reisemål som London, Paris og Amsterdam, mens reiser til Nice, Alicante, Malaga og Kreta prises til 500 kroner og oppover.

Til skolens sommerferie, derimot, spretter prisene kraftig og legger seg på opptil 3 000 kroner for direkteturene til Middelhavet.