Max-flyet til Oslo i april – reisende får ombooke gratis

I april kommer Max-flyet tilbake til Oslo Lufthavn på Icelandairs rute fra Reykjavik. Foto: Boeing

Etter at Norwegian har besluttet å kvitte seg med alle sine fly av typen Boeing 737 Max, er Icelandair et av de få selskapene som ennå har ulykkesfly-typen i sin flåte. Nå rykker selskapet ut med et løfte til sine reisende.

Tilbudet går ut på at de som oppdager at de skal fly med et av selskapets seks Max-fly, kan booke seg om til en avgang med en annen flytype. Det blir gratis.

Icelandair har allerede satt inn et av sine Max-fly på ruten mellom Keflavik og København.

Til Oslo i april

Kastrup ble dermed den første hovedflyplassen i Skandinavia som fikk besøk av flytypen etter de to styrtene som førte til at flytypen fikk globalt flyforbud fra mars 2019.

Icelandair starter også opp sin rute mellom Reykjavik og Oslo Lufthavn, men etter det flysmart24 ser skal disse flyvingene i første omgang skje med en større flytype – en Boeing 757 200-maskin.

Men den 5. april er Max-flyet satt opp også på en kveldsavgang fra Oslo.

Vil ikke fly Max

Etter de to ulykkene i Indonesia og Etiopia, har svært mange flyreisende blitt skremt og sagt at de ikke kommer til å sette seg inn i et Max-fly når flytypen er tilbake.

Icelandair har viet gjeninnsettelsen av flytypen stor oppmerksomhet på sine nettsider.

Der går det frem at det alltid vil være transparens om bruken, og at publikum alltid skal se hvilken flytype de ulike avgangene er satt opp med.

– Vi må være transparente i forhold til når Max-flyet blir brukt slik at kundene kan ta stilling til om de ønsker å fly med disse, sier Norge-sjefen for Icelandair, Bjørn Tore Larsen, til flysmart24.

Sendt til Spania

De som måtte oppdage at de har kjøpt en flyving med Max får booke om gratis, eller får pengene tilbake i form av et gavekort. Dette tilbudet er gyldig frem til 31. juli. Er prisen for ny reise høyere, slipper kunden å betale for differansen.

Icelandair skriver på sine nettsider at Max-flyene deres har gjennomgått grundig teknisk sjekk og vedlikehold, og at de har vært lagret under gunstige klimatiske forhold i Spania.

Pilotene får ekstra trening på flytypen siden Icelandair er et av de få selskapene i Europa som har en flysimulator for Boeing 737 Max.

Ble ikke skremt

Et annet selskap som allerede har tatt i bruk Max-flyet, er amerikanske United Airlines.

Også der gikk selskapet ut med tilbud til sine reisende om gratis ombooking for de som ikke ønsket å fly med flytypen. Overraskende nok oppdaget selskapet at det var svært få som benyttet seg av denne muligheten.

Flytypen ble godkjent av det amerikanske luftfartstilsynet FAA i fjor, og de europeiske luftfartsmyndighetene EASA ikke lenge etter nyttår.