Spisesteder på Gardermoen må holde korona-stengt

Korona-tiltak på Oslo Lufthavn gjør at flere spisesteder er stengt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De skjerpede korona-tiltakene på Østlandet rammer også tilbudet på Oslo Lufthavn. På landets hovedflyplass må spisesteder stenge som følge av nye og lokale smitte-bestemmelser.

For Gardermoens del gjelder nye bestemmelser etter at flyplassens vertskommune, Ullensaker, har fått like strenge smitte-tiltak som i nærliggende kommuner.

Har fått unntak

De nye bestemmelsene gjelder alle spisesteder før sikkerhetskontrollen. Mange spisesteder på flyplassen har allerede holdt stengt i månedsvis på grunn av lavere passasjertall og færre besøk.

Nå rammes også de som har holdt åpent, tross situasjonen.

– Butikker og serveringssteder etter sikkerhetskontrollen kan holde åpent som vanlig. Det er gjort unntak i forskriften til kommunen for dette. Tilbudet er redusert, men det har det også vært tidligere på grunn av lav trafikk, skriver kommunikasjonsansvarlig på Oslo Lufthavn, Nora Hoberg Prestaasen, i en epost til flysmart24.

Ingen bønn

For spisestedene før sikkerhetskontrollen, er det derimot ingen bønn.

– Før sikkerhetskontrollen er det ikke gjort unntak i forskriften. Det betyr at serveringssteder der kun tilbyr take away, skriver Prestaasen.

Dette omfatter spisesteder som Burger King, Peppes Pizza og Joe & the Juice.

Apoteket og kiosker kan holde åpent som ellers i kommunen.

Oslo Lufthavn har laget en egen nettside der flyplassen informerer om hvilke servicetilbud som er åpne og hvilke som har lukket.