Wizz Air i tettere samarbeid på norske flyplasser

Ungarske Wizz Air tyngre inn i norsk luftfart med sitt samarbeid med Widerøe-selskap. Foto: Sandefjord Lufthavn Torp

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air utvider nå kraftig samarbeidet med bakketjeneste-selskapet Widerøe Ground Handling. Det norske selskapet skal nå betjene Wizz Air på alle 13 norske flyplasser som Wizz Air skal ha trafikk på.

Dette skjer fordi at det ungarske flyselskapet fra 5. november satte i gang en storstilt satsing på det norske innenriksmarkedet.

Etter å ha startet med tre ruter, har selskapet i dag 12 ruter på kartet i Norge. Noen av dem er

Kraftige protester

Inntredenen på det norske markedet har ikke skjedd uten protester. Mange norske fagforbund har protestert mot at selskapet bruker det de omtaler som billig arbeidskraft fra utlandet på jobber i Norge og at de ansatte heller ikke har de samme rettigheter som norske kolleger har.

Derfor er Wizz Air påpasselig med å få frem at det utvidede samarbeidet i Norge betyr at selskapet nå er med på å skape nye jobbmuligheter over hele Norge.

– Vi er glade for å samarbeide med lokale selskaper i Norge, og denne utvidelsen underbygger flyselskapets engasjement og langsiktige planer i Norge, sier selskapets sjef for forsyningstjenester, András Sebők, i en pressemelding.

Langsiktig plan

Wizz Air har tidligere også overfor flysmart24 gjort det klart at selskapet har langsiktige planer i Norge.

Selskapet sier nå at det utvidede samarbeidet med Widerøe-selskapet Widerøe Ground Handling (WGH) også er et uttrykk for det.

Widerøe har stått for bakketjenesten for Wizz Air på Sandefjord Lufthavn Torp i mange år, og senere også utvidet dette til flyplassene i Alta, på Evenes og i Kirkenes.

Skal betjene flyene

Nå blir samarbeidet utvidet til å omfatte flyplassene i Ålesund, Bergen, Molde, Bodø, Haugesund, Kristiansund, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Etter dette er det kun Oslo Lufthavn som står utenfor.

Avtalen betyr at WGH tar seg av tjenester som innsjekk, assistanse til passasjerer, lasting og lossing av bagasje og frakt, rapportering til flyvende personell, og diverse service til flyene når de står på bakken.