Saftige priskutt for de som satser på pakketur

Også 5-stjerners hoteller er på tilbud, her fra Radisson på Gran Canaria. Foto: Radisson

De som tar sjansen på en ferietur til de mest populære charter-destinasjonene i løpet av sommeren vil oppnå store rabatter på reisen. Charterselskapene kjører nå tøffe priskampanjer til selv de mest populære feriemålene.

Dette gjelder også den absolutte toppsesongen normalt, i skolens sommerferie.

– Det er nå man skal bestille sommerferien til utlandet. Det er nå det er billig, og et kjøp nå vil nærmest være uten risiko på grunn av historisk gode avbestillingsregler, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Åpningen nærmer seg

Dette gjør charterselskapene i håp om å vekke interessen for pakketurer igjen, etter at næringen i praksis har hatt stopp siden korona-viruset stanset all reisevirksomhet i mars i fjor.

Nå virker gjenåpningen av pakkereisesalget nærmere enn noen gang på grunn av økt vaksinering og redusert smitte i de viktigste feriemarkedene.

Ving, TUI og Apollo håper endelig å komme i gang igjen, og har lagt ut turer som er svært gunstig priset.

Prisundersøkelser som flysmart24 har gjort viser at selv topp-rangerte hoteller og turistanlegg er lagt ut med betydelige priskutt. Dette er reisemål som ikke tidligere har trengt å bruke pris som lokkemiddel for å bli bestilt.

Topp-reisemål

Tilbudene gjelder til langt utpå høsten.

Hos markedslederen Ving gjelder dette topp-destinasjoner som Gran Canaria, Kreta, Rhodos, Mallorca, Tyrkia og Kypros. Selv bestselgerne med 5-stjereners hoteller, er nedsatt i pris.

Dette gjelder for eksempel de 5-stjerners Radisson-hotellene på Gran Canaria, det gjelder selskapets egne og påkostede Sunprime-hoteller på Mallorca og Antalya i Tyrkia. Her er prisene satt ned med tusenvis av kroner også i høysesongen.

TUI ligger ute også ute med betydelige rabatter. Her gjelder 20 prosent på fastprisen, både til Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote.

Apollo, som normalt har sin tyngste satsing mot de greske øyer, ligger ute med priser under 5 000 kroner for fly og hotell midt i skoleferien, på fire-stjerners hoteller.

Godt beskyttet

Berge i Finn Reise har dette rådet til de som har lyst til å gjenoppta sine feriereiser:

– Bestiller man for eksempel en charter reise til et rødt land nå og det fremdeles er rødt til sommeren, så går ikke flyet. Dermed får man pengene tilbake. Er landet grønt får man en rimelig ferie, sier Berge.

Han mener også at det å vente med å bestille hvis man likevel har bestemt seg for å forsøke å komme seg til Syden, også kan være dårlig økonomi fordi:

– Til sommeren kommer kapasiteten til å være mindre enn vanlig og derfor blir det dyrere å vente med å bestille, sier Berge.