Advarsel fjernet – ferieturene revet vekk på få timer

Hundrevis av ekstra flyavganger settes opp til Mallorca på grunn av enormt salg av feriereiser dit. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da reiseadvarselen ble opphevet eksploderte etterspørselen. Ferieturene til Mallorca ble utsolgt på få timer. Nå settes det opp flere hundre nye avganger til den populære ferieøya.

Markedet har fått et barometer på hvor stor interessen for Syden-reiser nå er etter et års stans.

Da Tyskland fjernet advarselen mot å reise til Mallorca fredag ble ferieturene dit utsolgt i løpet av bare få timer.

Norsk reisetopp tror vi vil få se akkurat det samme i Norge når våre restriksjoner oppheves.

Fremskynder og hasteåpner

Interessen viste seg å være så voldsom at et av flyselskapene nå kjører opp kapasiteten kraftig. Eurowings setter ifølge avisen Ultima Hora opp 300 ekstra flyavganger til Mallorca – bare i løpet av påskeuken.

Også Lufthansa girer opp til Mallorca. Flyselskapet går opp fra to til 11 avganger fra München og fra seks til 20 fra Frankfurt.

Charter-giganten TUI reagerer også kjapt på det plutselige reiseruget og har fremskyndet de første turene sine til øya. Samtidig har mange hoteller måttet hasteåpne på grunn av den plutselig økte etterspørselen.

Tyskland er det største enkeltmarkedet for turistbesøk til Mallorca, sammen med Storbritannia.

«Nordmenn er klare»

I Norges største reisebyråkonsern, Berg-Hansen, er man helt sikker på at vi vil se den samme effekten når Norge opphever advarselen mot å reise til landene i Middelhavs-området.

«Kundene sitter og venter»

Anette Maltun Koefoed. Foto: Berg-Hansen

– Ja definitivt. Vi vet at så fort myndighetene gir grønt signal – og da spesielt til Syden-destinasjoner – vil vi få en ketchup-effekt. Vi har mange kunder nå som sitter på gjerdet og bare venter på at det skal åpnes opp. De tør ikke bestille ennå – men er helt klare når det kommer grønt signal fra myndighetene, sier kommunikasjonsdirektør Anette Maltun Koefoed i Berg-Hansen til flysmart24.

Lave smittetall

Forklaringen er ifølge Maltun Koefoed enkel:

– Behovet for sol og varme – og lengselen etter den tradisjonelle sydenferien er stor hos nordmenn, sier hun.

Det tyske markedet ble åpnet for reiser til Mallorca sist fredag. Det betyr at turistene dit skal levere en fersk negativ PRC-test, men slipper karantene ved hjemkomst.

Noen er skeptiske

Korona-krisen har vært en katastrofe for Mallorca med stengte hoteller og en massiv ledighet. Men, som flysmart24 skrev for noen dager siden, er det ikke bare jubel på Mallorca for den plutselige økte tyske interessen.

Selv om mange ledige nå vil få jobbene sine tilbake, frykter mange andre at de besøkende skal bringe med seg importsmitte til øyene.

Øya har fortsatt strenge smittevern-tiltak med stengte barer og restauranter, og der uteservering har blitt tillatt i begrenset omfang.

Portforbudet gjelder om nettene. Men tiltakene lettes gradvis.

De lokale myndighetene rykket ut mandag og forsikret at de utenlandske turistene må følge akkurat de samme smittevern-tiltakene som øyas egen befolkning må.