Gratis vaksinering av passasjerer på flyplassene

Passasjerer som kommer til fire utvalgte flyplasser i USA eller her - på Maldivene - kan få gratis covid-19 vaksine på flyplassen. Foto: Alaska Airlines

Vaksine-problemene mange steder gjør nå at beskyttelsesdråpene mot covid-19 nå er i ferd med å bli en salgsvare for reiseoperatører. Fire flyplasser i USA og Maldivene er blant de stedene som vil tilby vaksine som en del av reisen til sine gjester.

Det siste tilbudet kommer fra Alaska i USA. Det er fire flyplasser i den nordvestlige delstaten som nå skal tilby vaksine som en del av turen. Det vil kunne skje på flyplassene i  Anchorage, Fairbanks, hovedstaden Juneau og i Ketchikan.

Det skal ikke koste de reisende fem flate øre ekstra å få vaksinen, heller.

Har mer enn nok

Alaska sier at de vil få overskudd på vaksine, og at de i denne situasjonen kan tenke seg å benytte den som et agn for å få flere turister og få økonomien i gang igjen. Bl.a. er cruisenæringen viktig for byen.

Vaksinen vil være gratis for mottakerne, og tilbudet gjelder fra 1. juni, og vil enten være av typen Pfizer eller Moderna, melder telegrambyrået AP. Det vil si, Anchorage går i gang i slutten av april for å teste prosessen.

De som ikke kommer innom flyplassene for den andre dosen, må sørge for å få tatt denne vaksinedelen selv.

Det eksotiske reisemålet i Det indiske hav, Maldivene, har også vært ute et tilbud om at alle som besøker øystaten får tilbud om å bli vaksinert så snart de lander på flyplassen i Malé.

Maldivene som hjemmekontor

Dette håper myndighetene skal trekke flere turister til landet, som får hele to tredeler av sine inntekter fra turistindustrien.

Ifølge den amerikanske tv-kanalen CNBC vurderer myndighetene det slik at mange turister har et så langt opphold at de også rekker å få dose nummer to før de reiser hjem.

Mange benytter nemlig øyene nå som mobil arbeidsplass fordi de ikke kan være på kontorene sine. Dette kalles «workations» – de heldige som kan sikre seg et opphold i det eksotiske øyparadiset mens man utfører jobben derfra.

Turist-tilbudet vil ikke gå ut over landets egen befolkning. Tilbudet til tilreisende gjelder nemlig først fra det tidspunkt øyenes egen befolkning er ferdig vaksinert.