Billettsalget i gang – her er ruter og billettpriser

Det første flyet til Flyr har kommet til Norge. Første avgang blir til Tromsø den 30. juni. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske lavprisselskapet Flyr skal ta av på sin første tur fra Oslo til Tromsø og har nå startet billettsalget. Men det er bare spesielle kunder som får komme først til mølla.

Flyr har åpnet et «forsalg» og det skjedde mandag.

– De første dagene kan kunder som abonnerer på selskapets nyhetsbrev bestille billetter, mens nettbutikken gradvis åpnes for alle i takt med at splitter nye salgssystemer – basert på helt ny teknologi – rulles ut, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet opplyser at nærmere 10 000 abonnerer på nyhetsbrevene fra Flyr og det er disse som nå har fått tilsendt en e-post med informasjon om hvordan man kan bestille flybilletter.

Flysmart24 har tilgang til bestillingsportalen, og har sjekket ruter og priser fremover.

Dette koster billetten

Første rute blir Oslo – Tromsø. Flyr operer med tre kategorier – mini med kun håndbagasje, og videre smart og fleks.

I en kampanjeperiode – kjøp frem til 30. juni – er mini-prisen inkludert smart-billettens fordeler, som en håndbagasje under setet, en håndbagasje i hattehyllen og to innsjekkede bagasjer a 23 kilo, pluss setereservasjon.

Billettene er priset til 363 kroner fra Oslo til Tromsø for en såkalt minibillett, med normalt kun håndbagasje. Samme pris på returen med samme fly.

For hele juli ligger prisen på mellom 384 og 529 kroner for laveste prisklasse.

Ledig midtsete

For en fleksibel billett må du ut med 893 kroner. Den inkluderer håndbagasjer, tre innsjekket bagasjer a 23 kilo, setereservasjon og ledig midtsete på radene 2 – 6. Du får hurtigkø (fast track) på flyplassen og muligheten for å avbestille med full reservasjon.

Første flygning tar av fra Oslo mot Tromsø onsdag 30. juni klokken 11.35. Det blir den ene avgangen. Neste dag er det tre avganger på strekningen.

Fra 1. juli går de første flygningene til Bodø og Harstad/Narvik. Til Evenes er prisen for en mini-billett 384 kroner, det samme til Bodø.

Hit skal Flyr fly

Billettene fra Oslo til Bergen og Trondheim vil koste fra 339 kroner, og disse rutene starter fra 16. august. Det blir fem daglige avganger til Bergen og Trondheim.

Syden-trafikken er satt opp med avganger i helgene.

Fra 21. august starter de første utenlandsflygningene til Alicante, med priser fra 612 kroner, stigende til 992 i september.

Også Malaga starter på 612 kroner i august, til 992 i september, og det samme prisbildet til Nice.

Også for disse er det i en kampanjeperiode inkludert to håndbagasjer og to innsjekkede bagasjer a 23 kilo, samt setereservasjon.

Enkelt

– Målet vårt er å gjøre flyreiser enklere for folk, som blant annet betyr at du ikke skal måtte forholde deg til en jungel av gebyrer. Hos oss kan du for eksempel endre reisetidspunkt uten ekstra kostnader. Og en bagasje er en bagasje når du reiser med oss, uansett om du har med deg en koffert, golfbag eller ski, og det tror vi mange kommer til å sette pris på, sier adm. dir. i Flyr, Tonje Wikstrøm Frislid.