Flykrigen virker – innfører gratis endring av billettene

Norwegian innfører nå en periode med gratis endring av innenriksbilletter i Norge, Sverige og Danmark. Foto: Norwegian

Flykrigen i Norge har allerede gitt resultater. Etter at det nye flyselskapet Flyr gjorde det kjent at det ville innføre gratis endring av kjøpte billig-billetter, følger nå Norwegian etter. I alle fall for noen måneder fremover.

I en melding mandag gjør Norwegian kjent de nye reglene der selskapet åpner for gebyrfri endring av alle billettyper i en periode fremover, også på innenriksreiser.

De nye reglene vil omfatte billetter kjøp fra i dag av frem til 30. juni, og vil gjelde innenriksflyvninger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Åpner igjen

Selskapet skriver at pandemien har gjort det uforutsigbart å reise, og de aller fleste spørsmålene til selskapets kundesenter omhandler muligheten til å endre eller kansellere en reise. 

– Derfor åpner Norwegian i en begrenset periode fremover for ytterligere fleksibilitet på billettkjøp, opplyser selskapet.

Tidligere har selskapet også åpnet for økt fleksibilitet for en begrenset periode på internasjonale flyvninger. Nå åpner det norske lavprisselskapet med det samme tilbudet på innenriksflyginger. 

Sette pris på

– Dette er et tiltak vi tror kundene vil sette pris på. I tillegg er det en fin måte å ønske kundene velkommen tilbake til oss, nå som stadig flere begynner å planlegge for å reise med fly igjen, sier Christoffer Sundby, konserndirektør for marked, salg og kundeservice i Norwegian. 

Her er de utvidede betingelsene for gebyrfri ombooking på både innenriks- og utenriksflygninger: 

Tilbudet gjelder kun LowFare og LowFare+ billetter. Flex-billetter har dette som standard vilkår allerede. Ombooking kan kun foretas til en ny dato hvor det finnes ledige billetter av samme billettype. 

Reise ut oktober

Nå blir det ikke slik at man kan endre billetten stadig vekk. Den gebyrfrie ombookingen gjelder kun én gang og må gjennomføres innen 16 dager før avreise på internasjonale flyvninger og innen 7 dager på innenriksflyvninger. 

De nye reglene vil gjelde bestillinger der hele reisen – inkludert returreise – må være gjennomført innen 30. oktober 2021, og eventuell prisdifferanse mellom opprinnelig billett og ny billett må betales.

Dersom ny billett er billigere enn opprinnelig billett, vil prisdifferensen ikke bli refundert. 

Endre på Flyr

SAS’ pressesjef John Eckhoff opplyser at selskapet ikke har planer om å endre betingelsene på selskapets aller billigste billetter, SAS Go Smart. Han henviser til at en annen billigkategori, SAS Go Flex, allerede har endringsmuligheter.

Det som er antatt å bli Norwegians tøffeste konkurrent i Norge, det nye selskapet Flyr, har gratis endring av sine billetter som et av vilkårene.

Selskapet har tre billettyper. Den billigste. mini, er mulig å endre inntil tre uker før avreise. Smart-billetten kan endres tre dager før avreise. Fleks er den dyreste og har alle endrings- og kanselleringsrettigheter.