Buffet, pølser og øl tilbake for flykunder med riktig kort

SAS-loungen på innenriks på Oslo Lufthavn har nå bortimot normal drift. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Her kommer nok et tegn på at flyplass-livet sakte er i ferd med å vende tilbake til det mer normale. Nå kan SAS by på en flyplass-lounge på Gardermoen med service som kundene kunne oppleve før korona-krisen satte inn.

SAS’ innenrikslounge har nemlig utvidet sitt tilbud. Borte er porsjonspakningene med mat, forbudet mot øl og vin og nedstengt aktiviteter.

Inn med buffet, smørbrød og salater der man selv plukker med seg maten. Øl og vin er igjen blant drikketilbudene, sammen med alkoholfrie alternativer. Alt dette tilgjengelig for de med de riktige kort eller billetter.

Pølse-fest

Til og med de populære pølse-torsdagene er tilbake, nå settes pølsegryta frem fa tidlig ettermiddag. Dette var et tilbud mange satte så stor pris på at de styrte sine besøk i loungen inn mot pølse-festen før korona-krisen satte inn.

– Det er fremdeles en rekke smittevern-tiltak som gjelder men SAS trapper sakte med sikkert opp tilbudene i loungene, sier loungesjef i SAS Norge, Anita Storm Røsaasen, til flysmart24.

Vertskommunen for Oslo Lufthavn, Ullensaker, opphevet i forrige uke sine restriksjoner, og da kunne SAS også åpne treningssenteret på innenriksloungen. Den er drevet av SATS.

Trening før flyturen

At treningsavdelingen på innenriksloungen er åpen igjen, er et tilbud Røsaasen sier mange gjester gir uttrykk for at de setter pris på.

– Ja, dette er noe både gjestene og vi setter pris på, sier hun.

Det gir mulighet for at passasjerer som ønsker det kan starte dagen med en treningsøkt i lokalene, før de inntar en frokost i loungen og så setter seg på flyet.

Innenriksloungen har også en egen kaffebar med barista, men denne er stengt og vil være det inntil videre.

Liten trafikk

SAS Lounge på utland er fremdeles stengt.

– Det skyldes selvsagt at det er veldig lite utenrikstrafikk enn så lenge. SAS’ trafikkprogram og antall reisende vil påvirke gjenåpningstidspunktet for utenlandsloungen, sier Røsaasen.

Loungene har fri inngang for statuskunder med Euro Bonus gull- og diamantkort, og med dagsaktuell billett. Andre SAS-kunder kan kjøpe seg inn.

En god nyhet for mange sølvkort-kunder er at de også i år kan slippe inn gratis i perioden fra 1. juli til 15. august.

Kun rutefly

Adgangen for sølvkunder forutsetter ifølge Røsaasen at man flyr ut fra Oslo Lufthavn med SAS rutefly og eventuelle gjester må være på samme avgang.

«Vi trapper sakte med sikkert opp tilbudene i loungene»

Anita Storm Røsaasen, loungesjef i SAS Norge. Foto: SAS

– Man kan benytte seg av SAS’ innenrikslounge helt uavhengig av om man skal reise innenriks eller utenriks. Men det må altså være rutefly og ikke charter, presiserer hun.

De som reiser på SAS Plus og Business har også adgang til loungen, sammen med Widerøe-passasjerer med status hos SAS. Her har også reisende med SAS Charter anledning til å kjøpe seg inn på linje med statusmedlemmer i flyselskap som er i samme allianse som SAS, Star Alliance.

Uavhengig tilbud

I tillegg til SAS’ tre lounger på Gardermoen, drives det også en allianse-uavhengig lounge på flyplassen. OSL Lounge, som den heter, er det Select Servivce Partner som driver.

Den er loungen med avtale med flere av de andre store flyselskapene på Gardermoen, som bl.a. Air France, British Airways, Emirates, Qatar Airways og Icelandair.

Den er fortsatt stengt, men er normalt åpen for reisende også med en dagsaktuell billett helt uavhengig av selskap. Om man reiser med Ryanair eller Wizz Air kan man kjøpe seg inn i loungen, som også har en egen premium-avdeling.